Kaçak elektrik kontrolünü engelleyenlere jandarma müdahale etti

Batman’da kaçak elektrik kullananların belirlenebilmesi amacıyla Dicle Elektrik tarafından yapılmak istenen kontrolleri engelleyen köylülere jandarma müdahale etti. Kaçak kontrolü ancak bu müdahalenin ardından başlatılabildi.

Haberler 27.11.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sorumluluk bölgesinde yüzde 80e yaklaan kayp kaçak orann gerek yatrmlar ile gerekse sahadaki sk kontrolleri ile yüzde 55e kadar indirme baarsn gösteren Dicle Elektrik, sahadaki kontrol faaliyetlerini tüm engellemelere ramen aksatmadan sürdürüyor. Dicle Elektrik enerji kayplar ekipleri, bu sabah da yüzde 80in üzerinde kayt d kullanm olan Batmann Beiri ilçesine bal Bilek köyüne gitti. Ancak ekiplerin köye girii, kontrol yaplacan örenen bir grup tarafndan engellendi.

Jandarma müdahale etti

Engelleme nedeniyle köye giremeyen Dicle Elektrik ekipleri, bunun üzerine jandarmadan yardm istedi. Köye gelen jandarmann ikna çabas sonuç vermedi. Aksine direnmeye balayan, sloganlar eliinde yürüyerek ekiplere saldrmak isteyen gruba önce jandarma ekipleri müdahale etti. Biber gaz kullanlarak datlmak istenen gruptakiler, ta atmaya balaynca bu kez toplumsal müdahale araçlar ile müdahale edildi. Bir süre devam eden gerginlik, jandarmann girii açmas ve Dicle Elektrik ekiplerinin köye girmesi ile sona erdi. Kaçak elektrik kontrolü ise ancak alnan güvenlik önlemlerinin ardndan balatlabildi.

Öte yandan çkan olaylara ilikin 4 kiinin gözaltna alnd, zanllarn karakoldaki ilemlerinin sürdüü örenildi.

Ana Sayfaya Git