Kaçak kesime sıfır taviz!

Bayram öncesi, gıda maddelerine yönelik artan talebe karşı zabıta, sağlıksız ürün satanlara göz açtırmıyor. Büyükşehir, insan sağlığını tehlikeye sokan kaçak hayvan kesimi ve satışına yönelik operasyonları sıklaştırırken, bir çok kaçak kesimhane mühürlendi.

Haberler 08.05.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Zabta ekipleri, Balar Belediyesi Zabta ekipleri ile birlikte yapt denetimlerde Yeniköy Mahallesinde kaçak hayvan sat ve kesimi yaplan yeri mühürlerken, yaklaan bayram ve vatandalarn Ramazan ay boyunca youn ekilde rabet gösterdikleri gda maddelerine yönelik denetimlerini sklatrd.

HALK SALIINI KORUMAK

Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl ekipleri, halk saln korumak amacyla denetimlerini aralksz sürdürüyor. Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl ekipleri, Balar Belediyesi Zabta Müdürlüü ve lçe Emniyet Müdürlüü ekipleri tarafndan Balar lçesinde yapt denetimler srasnda kaçak hayvan sat ve kesimi tespit etti.

KAçAK KESMHANELER

Sat yaplan hayvanlar alandan uzaklatran ekipler, kaçak hayvan kesimi yaplan yeri de mühürledi. Ekipler, lçe tarm müdürlüüne gönderilmek üzere durum tespit tutana tuttu. Balar Belediyesi ayrca kaçak hayvan sat ve kesimi engellemek için alanda nöbetçi zabta ekibi görevlendirdi.

BR çOK KESMHANE MÜHÜRLEND

Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl yapt açklamada, il ve ilçe emniyet müdürlükleri ve ilçe belediyeleri ile koordinasyonlu bir ekilde halkn sal bata olmak üzere kent düzeni, kaldrm igali, kaçak yapyla mücadele gibi her konuda çalmalarna aralksz devam ettiklerini belirtti. Vatandalarn da duyarl olmasnn öneminin vurguland açklamada, vatandalarn karlatklar olumsuz durumlar ALO 153 hattna bildirmeleri istendi.

GIDA ÜRÜNLER SATILARI

Yaklaan bayram ve vatandalarn Ramazan ay boyunca youn ekilde rabet gösterdikleri gda maddelerine yönelik denetimlerini sklalatrlrken, vatandalardan gelen ikayetlerin de deerlendirildii denetimlerde ekipler, market reyonlarn fiyat bakmndan ve ürünün üretim ile son kullanma tarihleri olmak üzere Aden Zye titizlikle inceliyor.

Bozuk olan ve tarihi geçmi gda ürünlerine tutanaklarla el koyan Zabta Daire Bakanl, toplanan ürünleri Büyükehir Belediyesi çöp Aktarma stasyonunda kontrollü ekilde bertaraf ediyor. Denetimlerde ayrca bozuk gda ve tarihi geçmi ürünlerin satn yapan iyerleri hakknda cezai ilem uygulanyor. Fiyat bakmndan da denetimlerin yapld çalmalarda ürünlerin alm faturalar da ekipler, tarafndan kontrol ediliyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl, 4 merkez ilçede Ramazan ay ve bayram da dahil olmak üzere gda denetimlerine periyodik olarak devam edecek.

Ana Sayfaya Git