Kaçak su kullanımıyla mücadele sürüyor

Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri kaçak su tespit çalışmaları yaparak abone işlemlerini gerçekleştiriyor.

Haberler 22.06.2021 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü ekipleri kaçak su tespit çalmalar yaparak abone ilemlerini gerçekletiriyor.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti ve Genel Müdür Yardmcs Mustafa Gökez, Abone leri Dairesi Bakanlna bal dari Kaçaklar ube Müdürlüünün Yeniehir lçesine bal Güvendere ve Dökmeta Mahallelerinde abonesiz ve kaçak su kullanmna yönelik tarama çalmasn yerinde inceledi.

Tuti, kaçak su kullananlara uyarlarda bulunarak Diyarbakr kent merkezinde suyun Dicle Barajndan artlarak abonelere ulaana kadar yaanan zorluklar anlatt.

KAçAK SU KULLANIMI

Vatandalara zor artlarda musluktan içilebilir kalitede su temin edildiini aktaran Tuti, suyun doru tüketilmesi gerektiini hatrlatt.

Tuti, özellikle içme suyunun bahçe sulamada kullanlarak, suyun israf edildiini kaydederek öyle konutu:

Bu nedenle dier vatandalarmzn hakkna giriliyor. Baz vatandalarmz içme suyunu bahçede kullanarak maduriyetlere yol açyor. çme suyunu doru yerde kullanmalyz. Bilinçli tüketim yaplmas konusunda herkes üzerinde düeni yapmaldr.

DSK ekipleri, kaçak su kullanmyla mücadelesine kentin her noktasnda devam edecek.

Ana Sayfaya Git