Kadınlar pazar için nöbet tuttu

Bağlar’da kadın pazarına erkeklerin alınacağı iddiaları üzerine pazarcılar, bölgede nöbet tuttu. Duruma ilişkin açıklama yapan belediye, erkeklerin de pazar açma başvurusu yaptığını ancak yaşanan alan çakışması nedeniyle karardan vazgeçildiğini belirtti.

Haberler 20.02.2019 - 12:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesi Baclar Mahallesi önceki akam kadnlarn nöbet eylemine sahne oldu. Balar Belediyesinin Baclar Mahallesinde 2017 ylndan bu yana kadnlarn kurduu gezici semt pazarnn Balar Belediyesince erkeklere yer açma izni verildii iddia edildi. Duruma ilikin pazarda çalan kadnlar ise Yenihal Caddesine çkan sokakta gece boyunca nöbet tuttu.

Erkek pazarclarn kendi bölgelerinde pazar kurmasna izin vermeyeceklerini belirten kadnlar, Buralar çamur içindeyken ve ulam yokken neredeydiniz? Neden cefasn kadnlar çeksin de sefasn bakalar sürdürsün? Biz buralar kendi emeimizle kurduk diye tepki gösterdi. Belediye de talep üzerine bölgede pazar açma karar aldklarn ancak çakma nedeniyle karardan vazgeçtiklerini belirtti.

BASTONUYLA EYLEMDE

Nöbet eylemini yapan kadnlardan en dikkat çekeni ise sargda olan bacana aldrmadan baston eliinde eyleme katlan yllarn pazarcs olduunu belirten efika Ula. Ula, Buras bizimdir, bizim kalacak slogan atarak direneceklerini söyledi.

KORSAN PAZARA ZN VERMEYECEZ

Kadnlara tahsis edilen Pazar yerlerine erkek pazarclarn yerletirilme hazrl yapldn belirten Balar Semt Pazar Dernei Bakan Xezal Tunç, bu duruma izin vermeyeceklerini söyledi. Tunç, Buras bizim bölgemiz. 2013ten beri burada mücadele ettik. Mücadele ettiimiz yere kimseye brakmayacaz. Buray asla kimseye kaptrmayacaz. Baclar kadnlara pilot bölge olarak verildi diye konutu.

BZ PAZAZARCI SAYISININ ARTIRILMASI

Pazarc kadnlardan Fatma Doan ise, 2013te Baclar Mahallesi çamur içindeki iken buraya geldiklerini, o günden bugüne gelene kadar birçok sorun sknt yaadklarn söyledi. Kadn pazarnn sadece Baclar Mahallesinde bulunduu kaydeden Doan, Saymzn Baclara yetmediini söylüyorlar. Öyleyse kadn bavurusu alnsn dedi. Nöbet eylemindeki kadnlar, yetkililerin bu soruna çözüm bulunmasn talep etti.

BALAR BELEDYESNDEN AçIKLAMA

Kadnlarn dile getirdii iddialara ilikin Balar Belediyesi Halkla likiler Müdürlüünden Mehmet Turgay ise Yenihal Caddesine çkan sokakta pazarn kurulmas için erkekler tarafndan belediyeye bir bavuru yapldn belirterek, Belediye olarak o sokakta Pazar açmaya karar verdik. Kadnlar bu talebe kar çkarak kendileri Pazar kurmak istediklerini bize ilettiler. Biz de bu çakmadan dolay söz konusu sokakta Pazar açmamaya karar verdik dedi.

Ana Sayfaya Git