Kadayıf Telaşı

Diyarbakır'da bayramların vazgeçilmez tatlısı burma kadayıf siparişlerini yetiştirmeye çalışan ustalar, fazla mesai yapıyor.

Haberler 30.08.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki kadayf imalatçlar, Kurban Bayram öncesinde aldklar youn siparileri yetitirmenin telan yayor.

Kadayf ustas Ahmet Altunbay, i yerlerinde yaklak 50 yldr üretim yapldn söyledi.

Ürünlerine kentin yan sra ülke genelinden youn talep olduunu belirten Altunbay, kullanlan malzemenin kalitesinin kadayfn lezzetini belirlediini vurgulad.

Burma kadayfn yapmn anlatan Altunbay, unlar kaydetti:

Kazana un ve suyu boalttktan sonra hamuru 4 saat dinlendiriyoruz. Bakr tepsiye, 120 derece olan atete, çi kadayfn dökümünü yapyoruz. Fstk veya cevizle tel kadayfa sararak burma eklinde tepsilere diziyoruz. Ondan sonra piiriyoruz. Pitikten sonra kadayfn yan süzüyoruz. Souk erbet döktükten yarm saat sonra burma kadayf yemeye hazr hale geliyor.

- Fstk yerine bezelye kullanlyor

Baz üreticilerin kadayf ucuza sattn bildiren Altunbay, bu tatllarda fstk yerine bezelye, eker yerine glikoz ve salkl olmayan kalitesiz yalarn kullanldn dile getirdi.

Fstkl burma kadayfn kilogramn 40, cevizlininkini ise 30 liraya sattklarn belirten Altunbay, bu fiyatn altndaki tatllarn kalitesiz malzemeyle yapldn, tüketicilerin dikkatli olmas gerektiini söyledi.

- Bayramda tatl tela balad

Bayram öncesi fazla mesai yaptklarn ifade eden Altunbay, Bayramn yaklamasyla binlerce tepsi kadayf siparii aldmz için imalathanelerimizde tatl tela yayoruz. Sadece Diyarbakrn deil, 81 ilinin azn bayramda tatlandrmaya talibiz. Diyarbakrn mehur burma kadayfndan kimseyi mahrum etmeyeceiz. dedi.

Ustalardan Mehmet Altunbay ise babas Stk ustadan aldklar bayra yaklak 20 yldr aabeyleriyle tamaya devam ettiklerini belirtti.

Kentin en önemli ürünleri arasnda burma kadayfn da yer aldna dikkati çeken Altunbay, daha önce sadece cevizli üretilen burma kadayfn, deneyimli ustalarn ellerinden artk 10 çeit imal edildiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git