Kades sayesinde kızına kavuştu

KADES'ten kızını kaçırmakla suçladığı eşinin sopayla evinin önüne geldiği iddiasıyla yardım istedi, eşi F.G şikayetçi olmamak şartıyla çocuğu teslim etti.

Haberler 22.04.2022 - 02:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)Diyarbakrda, avukat Türkan Gülistan Tekin, 2,5 yandaki kzn kaçrmakla suçlad boanma aamasndaki ei F.G.nin evinin önüne sopa ile geldii iddiasyla KADES butonuna basarak yardm istedi. Tekinin ikayeti ile polis merkezine götürülen F.G., kznn kendisinde kaldn belirtti. ikayetini geri çekme artyla kzn annesine teslim eden F.G., ifadesinin ardndan serbest brakld.

BOANMA DAVASI AçTI

Avukat Türkan Gülistan Tekin, 2018 ylnda evlendii F.G.ye 14 Martta geçimsizlik nedeniyle boanma davas açt. Bu süreçte kz B.D.nin velayetini tedbiren alan Tekin, babasnn evine yerleip ei F.G. hakknda da uzaklatrma karar aldrtt.

Kzn 17 Martta annesi araclyla boanma aamasndaki eine teslim ettiini ve bir daha göremediini belirten Tekin, çocuunun kaçrldn iddia ederek 31 Martta suç duyurusunda bulundu. Savcln talimatnn ardndan gözaltna alnan F.G. ifadesinin ardndan yurt d yasa konularak serbest brakld.

NEDEN SOPAYLA GELDN

Kzn aramay sürdüren Tekin, dün sabah saatlerinde ise Diclekent Mahallesindeki evinden çkarken F.G. ile karlat. ddiaya göre elinde sopayla bekleyen F.G.yi gören Tekin, KADES yardm butonuna bast. Ksa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, taraflarla konutu. O anlar cep telefonu kamerasna kaydeden Tekin, F.G.ye Neden sopayla geldin diye sordu.

POLSTEK FADELER

F.G. de Sopayla gelmedim cevabn verdi. Tekinin ikayetiyle taraflar, polis merkezine götürüldü. Burada kznn kendisinde kaldn söyleyen F.G., avukat araclyla Tekinden ikayetini çekmesini istedi. Tekin ise önce kznn getirilmesini talep etti, ardndan da küçük kz F.G.nin kardei araclyla polis merkezine getirildi. Küçük kzna kavuan Tekin, ikayetini geri çekti. F.G. ise ifadesinin ardndan serbest brakld.

Türkan Gülistan Tekin, Bugün(dün), sabah saatlerinde büroma gitmek için evden çktm. ahsn sürekli beni ölümle tehdit etmesi üzerine babam benimle birlikteydi. ahs sopayla bana ve babama doru geldi. Hemen KADES yardmyla polis çardm, geldiler. Darp raporu aldk dedi.

KAVUTUUM çN MUTLUYUM

çocuuna basn mensuplar sayesinde kavutuunu ve çok mutlu olduunu ifade eden Tekin, çocuuma kavutuum için çok mutluyum. Kkentte görev yapan bütün gazetecilere çok teekkür ediyorum. Basn mensuplar olmasayd çocuuma kavuamayacaktm eklinde konutu.

SOPAYLA GELD ANLAR KAMERADA

Tekinin sabah saatlerinde Diclekent Mahallesindeki evinden babasyla çkarken, F.G.nin elinde sopayla geldii görüntüler ortaya çkt. Güvenlik kameras görüntülerinde F.G., elinde sopayla hzlca yürürken görülüyor. Bu srada darda olan ve otomobillerine doru giden Tekin ile babasnn yanna gelen F.G., elindeki sopay kaldrarak, tehditler savuruyor. Tekinin babas araya girerek, F.G.yi uzaklatryor. Bu srada Tekin de elindeki telefondan KADES butonuna basarak yardm istiyor.

Ana Sayfaya Git