Kades uygulamasını çözüm gösterdi!

Vali Karaloğlu, "Şiddete maruz kalma ihtimali olanlara çözüm olarak "KADES uygulamasını indirmeyi" önerdi.

Haberler 26.11.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Münir Karalolu, 25 Kasm Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Günü nedeniyle yapt konumada, Kadn Acil Destek hbar Sisteminin (KADES) önemine dikkat çekerek, iddete maruz kalma ihtimali olan her bireyin KADES uygulamasn kendi telefonuna indirmesi ve ihtiyaç duyduunda bunu kullanmas gerekiyor dedi.

Diyarbakrda, Vali Münir Karalolu bakanlnda, 25 Kasm Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Günü dolaysyla valilik binasnda toplant düzenlendi. Toplantda konuan Vali Karalolu, devletin kadna yönelik iddete kar teyakkuz halinde olduunu ifade ederek, iddet madurlarn korumak için farkl alanlarda çok sayda farkl düzenleme yapld ve yapyoruz. Ancak dünyann her tarafnda olduu gibi bizim ülkemizde de yasal düzenlemeler yetmiyor, sorunu kökünden çözmüyor. Bu bir bilinç meselesidir. nsanlk bilinci meselesidir. Bu bilinci gelitirebilirsek meseleyi çözebiliriz. Her erkek aslnda bir kadnn çocuudur. Kadn, erkek çocuklarna kadna saygy öretirse bu meseleyi çözebiliriz. Her erkek çocuk, bir babann evlad. yi bir rol model olabilirlerse biz bu meseleyi çözebiliriz. Bu konuda toplumsal bilinci arttrabiliriz. Aksi halde suç ileyenleri cezaevine, iddet uygulayan evden uzaklatrmaya, iddet madurunu da snma evlerine alarak bu sorunu kökünden çözemeyiz. Sorun toplumsal ve toplumun bilinçlenmesidir diye konutu.

KADES UYGULAMASINI NDRN

Konumasnda KADES programnn önemini vurgulayan Vali Karalolu, unlar söyledi:

KADES, akll telefonlarmza indirdiimiz aplikasyonla, onu aktive ettiimizde iddete urayan, urama ihtimali olan herhangi bir birey, kadn, genç kz, Evet butonuna bastnda, en yaknndaki polis birimi otomatik olarak harekete geçiyor. Kadnn bulunduu yeri aplikasyon üzerinden bularak olaya müdahale ediyor. iddete maruz kalma ihtimali olan her bireyin KADES uygulamasn kendi telefonuna indirmesi ve ihtiyaç duyduunda bunu kullanmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git