Kadim şehir bayram konuklarını bekliyor!

Diyarbakır, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren tarihi surları, peygamber ve sahabe mezarları, İslam dünyasının 5'inci Harem-i Şerifi olarak nitelendirilen Ulu Camisi ile Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçilerini ağırlamak istiyor.

Haberler 24.08.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, 10 güne çkarlan Kurban Bayram tatilinde daha fazla yerli ve yabanc turisti arlamak istiyor.

UNESCO Dünya Miras Listesine giren tarihi surlar, peygamber ve sahabe mezarlar, slam dünyasnn 5inci Harem-i erifi olarak nitelendirilen Ulu Camisi ile bayram tatilinde ziyaretçilerini arlamak isteyen kadim kent Diyarbakr, salanan huzur ortamnda Kurban Bayram tatilinde gelecek konuklarn bekliyor.

Güvenlik güçlerinin baarl operasyonlar sayesinde huzurun saland tarihi Sur ilçesi, cazibe merkezi haline getirilmesi için çevre ve ehircilik Bakanl, Vakflar Genel Müdürlüü ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesince yürütülen çalmalar sayesinde hak ettii görünüme kavuuyor. Sur esnaf da ilçeye gelecek konuklarna yenilenen mekanlarda hizmet sunmay arzuluyor.

Diyarbakr Tarihi ve Kültürel Deerlerini Koruma ve Tantma Dernei Bakan Eyyüp Karaka, 10 günlük bayram tatilinde kente gelecek turistleri umutla beklediklerini söyledi.

Diyarbakrn güvenlik güçlerinin yürüttüü operasyonlar sayesinde huzura kavutuuna iaret eden Karaka, Buraya gelecek vatandalar bayram huzurlu bir ekilde geçireceklerdir. çukur siyasetinin ardndan terör olaylar sona erdi. Kentimiz güvenli bir ehir haline gelmitir. dedi.

Diyarbakr Turizm ve Tantma Dernei (DTTD) kinci Bakan Edip Paçal ise huzurun saland ilde geçen yla oranla turizm hareketlilii yaadn söyledi.

Diyarbakrn eski huzurlu günlerine kavutuunu vurgulayan Paçal, 10 günlük bayram tatilini yerli ve yabanc turistler için frsat olarak görüyorum. Bu tatil frsatn ziyaretçilerin Diyarbakrda deerlendirmesini için davet ediyoruz. dedi.

Sur ilçesindeki tarihi Hasan Paa Hannda iletmeci olan Kadri Önalan da terör saldrlarnn esnaf madur ettiini anmsatt.

Önalan, tatilde gelecek yerli ve yabanc turistleri heyecanla beklediklerini aktararak ziyaretçileri iyi arlamak için hazrlklar tamamladklarn sözlerine ekledi.

- Diyarbakr muazzam bir ehir olmu

Surdaki tarihi varlklar gezmek için ailesiyle anlurfadan gelen Hikmet Aydoan ise kentteki tarihi eserlerden çok etkilendiini belirterek Kentin çok güzel tarihi ve doal güzellikleri var. Tarihi Ongözlü Köprüye ilk kez geldim ve çok beendim. Diyarbakr muazzam bir ehir olmu. Diyarbakr gerçekten huzurlu bir kent. Herkesin rahatlkla buraya gelip huzurlu bir ekilde gezebileceini düünüyorum. diye konutu.

- lk kafile Arap ülkelerinden

Demir Otel Genel Müdürü Ömer Yüksel, bayram tatilinin 10 güne çkarlmasnn iletmecileri sevindirdiine iaret ederek u deerlendirmeyi yapt:

Diyarbakr ziyaret etmek isteyen misafirlerimizi bekliyoruz. Diyarbakr tarihi, doas ve kültürüyle gezilmeye görülmeye deer bir kent. 10 günlük bayram tatilinden umutluyuz. 27 Austosta Arap ülkelerinden gelen misafirlerimizi arlayacaz. Bunun heyecan içerisindeyiz. Yerli ziyaretçileri de arlamak istiyoruz.

- Güvenli bir bir ehirde yayoruz

Mitannia Regency Otel Genel Müdürü Nurgül Avc, 10 günlük bayram tatilinin ülke genelinde sektöre katk sunacana dikkati çekti.

Diyarbakrn ev sahiplii yapt birçok medeniyetin izlerini tadn anmsatan Avc, adeta tarih kokan ehri herkesin görmesi gerektiini vurgulad.

Kentin kültür ve inanç turizmi açsndan ve açk hava müzesi konumunda olduunu bildiren Avc, unlar kaydetti:

Bölgemiz kültür ve inanç turizmi açsndan çok zengin. Herkesi buradaki kültürel varlklar görmeye davet ediyorum. Bölgenin güvenli olmad iddiasyla insanlar çok gelmiyor. Aksine çok güvenli bir ehirde yayoruz. Bu ehirde gayet güvenli ve mutlu bir ekilde yayoruz. Kentin güvenli olmadna dair alg krlmal. 10 günlük bayram tatilinde gelecek konuklarmz için gerekli hazrlklarmz tamamladk. Bayram tatiline hazrz ve ziyaretçilerimizi bekliyoruz.

Ziyaretçilerine tarihi ve doal güzellikleri görme imkan sunan Diyarbakr, kaburga dolmas, içli köfte, cier, kadayf ve künefe gibi yöresel lezzetleriyle tatilcilerin damana da hitap edecek.

Ana Sayfaya Git