Kadın Sağlığı

İçişleri Bakanı Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu, Diyarbakır'da kadın sağlığı ve eğitimi programına katıldı

Haberler 04.12.2016 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylunun ei Hamdiye Soylu, Diyarbakrl kadnlarla bir araya geldi.

Kadn Sal Eitim Projesi kapsamnda merkez Yeniehir ilçesinde Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde düzenlenen kadnlara yönelik eitim çalmasna Bakan Soylunun ei Hamdiye Soylu, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoyun ei Hülya Aksoy, Vali Yardmcs Tuba Koal ve aralarnda terör madurlarnn da bulunduu kadnlar katld.

KADIN SALII

Soylu, yapt konumada, programda kadnlarla birlikte olmann kendisi için büyük bir mutluluk vesilesi olduunu, projenin Diyarbakr ve bölge için önemli bir örnek olduunu söyledi.

Özellikle kadn saln tehdit eden en önemli kanser türü olan meme kanseri konusunda, toplumda farkndalk oluturulmas gerektiini anlatan Soylu, kadn sal ile ilgili önemli konularda çalmalarn artmasn temenni etti.

LKEZ GELYORUM

Projede emei geçenlere ve çalmaya katlan kadnlara teekkür eden Soylu, öyle devam etti: çok güzel bir proje içerisindesiniz. Diyarbakrl kadnlar olarak ansl olduunuzu belirtmek isterim. Böyle güzellikleri göreceimi ummuyordum. çok güzel bir ehriniz var. lk defa Diyarbakra geliyorum. çok güzel ve güleryüzlüsünüz, hepiniz çok tatlsnz. Hepinizi Allaha emanet ediyorum.

MEME KANSER

Aksoy ise projenin, kadnlarn kendi salklar konusunda bilinçlendirilmesi amacyla hayata geçirildiini anlatarak, Projemizin kapsamnda doktorlarmzn söyledii üzere kadn tehdit eden kanser türleri arasnda ilk sralarda yer alan meme kanserinin kendi kendine elle muayenesini nasl yaplaca konusunda kadnlarmz bilgilendiriyoruz. dedi. Daha sonra kadnlar meme kanseri konusunda bilgilendirildi.

Ana Sayfaya Git