Kadına İstihdam Eğitimi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Kaymakamlığı bünyesindeki Aile Destek Merkezinde düzenlenen hasta ve yaşlı bakımı kursu ile kadınların mesleki eğitim ile istihdam edilmesi amaçlanıyor.

Haberler 25.03.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kaymakamlklara bal olarak hizmet veren Aile Destek Merkezlerinde özellikle dezavantajl kadnlar evlerinden çkarp, üretime kazandracak, istihdam edilmelerini ve sosyallemelerini salayacak çalmalar yürütülüyor.

Kadnlara yönelik birçok kurs açlan merkezlerde, meslek sahibi olabilecekleri imkanlar da sunuluyor.

Merkez Balar Kaymakamlna bal Aile Destek Merkezinde açlan kursa katlan kadnlara da istihdam imkan salamak amacyla hasta ve yal bakm eitimi veriliyor.

Merkezde ücretsiz eitim gören kadnlarn, aldklar sertifika ile çalabilmelerinin önü açlyor.

Kiminin çocuklaryla katld kursta, kadnlar uygulamal olarak hasta ve yal bakmnn nasl yaplaca konusunda kapsaml eitim alyor.

- çalmak, ayaklarmn üzerinde durmak istiyorum

Kursiyerlerden Songül Kaçmaz bilgisayar programcl bölümünden mezun olduunu ancak i bulamadn belirterek, i imkan salamas nedeniyle bu kursa katlmaya karar verdiini, alaca sertifika ile meslek sahibi olmak istediini dile getirdi.

Ev kadn Nursel Atan, einden ayrldn, bakmakla yükümlü olduu 2 çocuu bulunduunu anlatarak, ailesinin geçimini salamak için çalmak zorunda olduunu söyledi.

bulamadn, bakm evlerine müracaat ettiini fakat sertifikas bulunmad için bavurularnn kabul edilmediini dile getiren Atan, Sertifikam alarak çalmak, çocuklarmn bakmn salamak için kendi ayaklarmn üzerinde durmak istiyorum. Kursu açan yetkililere teekkür ederim. çok mutluyum. nallah ben de i sahibi olurum. diye konutu.

Hemirelik bölümü mezunu Eda çelik, alaca eitim ve sertifika ile kendisini daha da gelitireceine inandn anlatarak, Sertifika ile ie yerlemem daha kolay olacak. Daha iyi bir yerde çalmam salayacana inanyorum. ifadelerini kulland.

Fizyoterapi bölümünden mezun olan Özlem imek, 2 yldr i bulamadn, bu nedenle kursa katldn belirterek, kurs sayesinde i bulacana ve alaca sertifika ile önünün açlacana inandn söyledi.

Eitmen Huriye çelik ise kursa talebin iyi olduunu, mekan sknts nedeniyle fazla kursiyer alamadklarn aktard.

Kadnlarn meslek sahibi olmasn ve istihdamn salamak istediklerine iaret eden çelik, bu amaçla i imkan yüksek olan bu kursun açldn dile getirdi.

- Kursun i imkan yüzde yüz

Merkezin koordinatörü Arzu çetin, merkezde kadnlara yönelik çeitli kurslar düzenlediklerini, 18 kursta 500ü akn kadna çeitli branlarda eitim verdiklerini söyledi.

stihdam daha çok olan kurslar açmaya gayret gösteriyoruz. Hasta ve yal bakm kursu da bunlar arasnda. Bu kursun i imkan yüzde yüz. Kursun sonunda sertifikalarn alanlar i imkanna kavuuyor. diyen çetin, eitime talep olduunu bildirdi.

Kursu bir ay önce açtklarn ifade eden çetin, Diyarbakrda bu eitimin ücretsiz olarak sadece merkezlerinde verildiine dikkati çekti.

çetin, u an kursa 15 kiinin devam ettiini, 80 kadnn da yeni kurs açlmasn beklediini anlatarak, öyle konutu:

Yeni kurslar açacaz. Kursta hastalara nasl baklaca ve yal bakm ile ilgili her konuda eitim veriliyor. Kadnlar, Milli Eitim Bakanlnca onayl sertifika alyor. Kursu baaryla tamamlayanlara yal bakm evlerinde ve rehabilitasyon merkezlerinde i imkan var.

- Piyasada karl olan bir i

KUR l Müdürü smail Koç da bölgede mesleki eitime ihtiyaç olduunu belirterek, Aile Destek Merkezince açlan kursun da isabetli olduunu söyledi.

Yal bir kitlenin bulunduunu, hasta ve yal bakm konusunda taleplerin geldiini ifade eden Koç, Kursiyerlere, aldklar sertifika ile bize müracaat ettikleri zaman i bulabiliriz. Yal ve hasta bakm aranan meslekler arasnda bulunuyor. Piyasada karl olan bir i. Özellikle sertifikas olanlara ilgi var. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git