Kadına şiddeti kınıyorum, reddediyorum!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaloğlu, "Kadına şiddeti kınıyorum, reddediyorum" dedi.

Haberler 08.03.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karalolu Kadn toplumun aynasdr. Hayatmza ayna olan tüm kadnlarn 8 Mart Dünya Kadnlar Günü kutlu olsun diye balayan mesajnda u ifadelere yer verdi.

TOPLUMUN GELMES

Bir toplumun gelimilii kadna verdii deer kadardr. Kadn ne kadar deerliyse, toplum da o kadar deerlidir. Kadn mutluysa, toplum da o kadar mutludur. Kadn ne kadar huzurluysa, toplum da o kadar huzurludur. Bu düünceyi, Cennet Analarn Ayaklar Altndadr anlayyla hayata geçiren bir inancn mensuplar olarak; devlet meselelerini dahi hanmlaryla paylaan bir milletin, kültürün mirasçlar olarak, biz de kadnlarmz ba tac ediyoruz, etmeliyiz. Buna mukabil, her türlü ayrmcl, her türlü gayr insani tavr, davran iddetle knyorum, reddediyorum.

NANç VE KÜLTÜR DEER

Maalesef, köklü inancmza ve binlerce yllk kültürel tecrübemize ramen, bu manada skntlarmz var. Tüm dünyada olduu gibi, ülkemizde de, toplumumuzda da hepimizi üzen hadiseler yayoruz. Bu manada inanç ve kültürel deerlerimizden bir kopu, bir savrulma olduu açk. Bugün hepimizin fark ettii, hissettii, yaad bu toplumsal savrulmay, mutlaka ama mutlaka acilen tamir etmeliyiz. Kadna yönelik inancmz yeniden kuanmal, kültürel deerlerimizi onarmalyz. Kadnlarmzn mutluluunu, huzurunu; toplumsal saygnln yeniden salamalyz.

DDET KINIYORUM, REDDEDYORUM

Bunun için hepimize büyük görevler düüyor. Bu manada, Cumhurbakanl Hükumeti olmak üzere, kamu olarak, önemli çalmalar yapyoruz. Valiliimiz öncülüünde, kampanyalar, projeler hizmetler yürütüyoruz. Kzlarmzn eitimine, kadnlarmzn geliimine, i ve sosyal hayata katlmna yönelik projelere, pozitif ayrmclk yaparak, öncelik veriyoruz, destek veriyoruz. Kadnlarmzn toplumumuzdaki hak ettii saygnla kavumas için çalmaya, bu yöndeki gayretlerin yannda olmaya ve desteklemeye devam edeceiz. çtenlikle inanyorum; baaracaz.

Bu inançla, tüm kadnlar en kalbi duygularmla selamlyorum. Kadna yönelik iddetin her türlüsünü knyorum, reddediyorum! iddet ve cinayet haberleri duymak yerine, kadnlarmzn baar hikyelerini okuyacamz mutlu yarnlar niyazmla, gününüz kutlu olsun.*

Ana Sayfaya Git