Kadınlar meslek sahibi oluyor

Yenişehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Rabia-Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan Kadın Kuaförlüğü Kursu'nda, kalifiye kuaförler yetiştiriliyor.

Haberler 25.12.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR/Ylmaz YAAR

DYARBAKIR-Yeniehir Belediyesi ev kadnlarnn ve genç kzlarn meslek sahibi olmasn salamak amacyla bünyesinde hizmet veren Rabia-Tül Adeviyye Kadn Kültür ve Sanat Merkezinde açm olduu Kadn Kuaförlüü Kursu vatandalarn youn ilgisini gördü. Kuaförlük kursuna katlan kadnlar, hem meslek sahibi oluyor hem de aldklar sertifikayla iletme açarak, aile ekonomisine katkda bulunabiliyor.

Kurslara katlan kadn kursiyerlere saç kesimi, boya, perma, röfle, gelin saç, türban balama, fön, topuz, makyaj ile epilasyon eitimi teorik ve uygulamal olarak verildiini belirten Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci, verilen eitimlerden sonra kursiyerlerin sertifika ve meslek sahibi olarak gelecee güvenle bakabildiklerini söyledi. Normalleme süreciyle birlikte ilçede bir çok kursun yeniden balatldn anlatan Bakan Beikci, Pandemi nedeniyle bir süredir eve kapanan kadnlarmz ve genç kzlarmz kuaförlük kursumuza youn ilgi gösteriyor. Pandemi kurallar çerçevesinde u anda 93 kursiyerlerimize, saç kesimi, boya, perma, röfle, gelin saç, türban balama, fön, topuz, makyaj gibi teorik eitimler verilmektedir. Kuaförlük kursuna katlan kursiyerlerimiz burada hem meslek öreniyor, hem de günün stres ve skntsn atyorlar. Kurs sonunda baarl olan kursiyerlerimiz sertifikalarn alyorlar. Kursiyerlerimiz aldklar sertifikayla iletme açarak, aile ekonomisine katkda bulunabiliyorlar dedi.

Benim için altn bilezik

Kuaförlük kursunun kendileri açsndan önemli olduuna dikkat çeken kursiyer Semra Pala, Yeniehir Belediyemizin kuaförlük kursunu tekrar açm olduunu duydum ve ben de kayt yaptrdm. Kursa gelerek, hocamzn desteiyle kuaförlük adna her eyi öreniyorum. Buradan aldm eitimler, benim için de altn bir bilezik olacak. Bu meslein ilerde iime yarayacan düünüyorum. Ben bu konuda bizlere böylesine güzel bir kursu açt için Belediyemize ve bizlere hiçbir zaman desteini esirgemeyen hocalarmza teekkür ediyorum diye konutu.

Meslek öreniyoruz

Kursun kendilerine iyi geldiini ev kadn Necla Okumu, Burada hocamzn desteiyle saç kesimi, saç boyama, gelin saç, türban balama, fön, topuz, makyaj gibi eitimler alyoruz. Kuaförlük mesleinin tüm püf noktalarn sa olsun hocamz bizlere öretiyor. Burada bir meslek öreniyoruz. Alm olduumuz eitimlerle ilerde kendi i yerimizi açma imkanmz olacak ve aile ekonomisine katkda bulunabileceiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git