Kafalar karışık!

Aşıların, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bazı siyasiler ve sağlık görevlileri tarafından yapılmasına rağmen, halkın aşıya yönelik endişesi devam ediyor.

Haberler 19.01.2021 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinden Türkiyeye getirilen Coronavac as hakknda endielerini dile getiren Diyarbakrllar, çin as hakknda yaplan açklamalarn yetersiz olduunu ve yetkililerin a hakknda halka güven veremediklerini ifade ettiler.

çeriini bilmediinden dolay a yaptrmak istemediini belirten Celal Baar u ana kadar a olmadm, güvenmiyorum ve kimseye tavsiyede bulunmuyorum. Zorunlu olursa a yaparz ama zorunlu olmasn istemiyorum. çeriini bilmediim bir ay vurdurmam. Dedi.

Gönüllülük esasna binaen a olmay düünmediini dile getiren Alaattin Aydn Herey Allahn elindedir. ifa da ondandr hastalk da. Cumhurbakan a oldu diye biz de a yapacamz anlamna gelmiyor. Ben aya güvenmiyorum, Allaha güveniyorum. Allah adan ifa da verir hastalk da. Zorunlu olmas haricinde gönüllü olarak a olmam.ifadelerini kulland.

çN AISI HAKKINDA YAPILAN AçIKLAMALAR YETERSZ, GÜVENEMYORUZ

Söz konusu salk olunca ilacn üretim yerinin önemli olmadn söyleyen smet Özcan, ayn zamanda tereddütlerini de u ifadelerle dile getirdi:

Bakanlara yaplan ile bize yaplacak a ayn olmazsa yaptrmayz. Eer durum ciddi ise zorunlu yaplmas lazm. ayet normal devam ederse gönüllü yaplsn diyorum. Konu salk olunca çinden gelmesi önemli deil. Bu virüs Allahn imtihandr. Nitekim heryerde de görüldü.

Alarn güvenirlilii konusunda tatmin edici bir açklama alamadn belirten Mehmet Demirhan A olmay düünmüyorum. Yöneticiler güven vermiyor, açklamada bulunmuyorlar. Her yerden ayr bir a getiriyorlar, güvenemiyorum. Türkiyenin, ay aratrp etkisi ve yan etkisi hakknda açklama yapmas gerekir. eklinde konutu.

BU AI HAKKINDA HALKA GÜVEN VEREMEDLER

çinden gelen alara güvenemediini ifade eden Abdulhakim çelikbilek çinden gelen hiçbir ürüne güvenmediim gibi onlarn çkardklar aya güvenmiyorum. Türkiyenin kendi ürettii a varsa yaptrrz. Bu virüsün mutasyona uradna ve kaç çeit olduuna dair kimse bilgi vermiyor. Yetkililerin bunlarn net açklamasn yaparak halka bir güvence vermeleri gerekir. A konusunda herkes özgür iradesini kullansn ve gönüllü olsun, zorunlu olmasn. dedi.

D ülkelerden ithal edilen aya güvenemedii söyleyen Kerem Doan ise çin ay Almanyadan, biz de çinden alyoruz. Ann içeriinde ne olduunu bilmediim ve özellikle çin as olduu için fazla güvenemiyorum. Ann da zorunlu olmamas lazm. Halk rahat braksnlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git