Kalifiye eleman kazandırıyor

Diyarbakır'da lisenin tekstil bölümü sektöre kalifiye eleman kazandırıyor.

Haberler 24.12.2021 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Kocaköy ilçesinde çok Programl Anadolu Lisesi Tekstil Teknoloji bölümü, sektörün kalifiye eleman ihtiyacn karlyor.

Bölümde okuyan örenciler, 9, 10. ve 11. snflarda aldklar teorik eitimi son snfta atölyede uygulamal görüyor.

Verilen eitimle örencilerin, tekstil sektörü için nitelikli eleman olarak yetimeleri salanyor.

Okulun müdür yardmcs Ümit Yiit, meslek lisesi olmamalarna ramen oluturduklar atölyelerde örencilere mesleki eitim de verdiklerini söyledi.

Mezunlara diplomann yan sra i yeri açma belgesi de verdiklerini belirten Yiit, okulda çorap ve moda tasarm olmak üzere 2 atölye olduunu aktard.

Örencilerin çorap yapm ve kyafet dikimini örendiini, tekstil fabrikalarnda bir desenci yetitirmenin kolay olmadn, örencilere bunun eitimini verdiklerini anlatan Yiit, öyle devam etti:

Okulu bitirdikten sonra örencilerimiz hiçbir ekilde i kaygs yaamayacak. Onlar baarl bir usta olarak organize sanayi bölgelerine kazandryoruz. Örenciler, okulda her anlamda kendini yetitiriyor. çorap yapma, makineyi tek bana tamir etme ve desen çizme gibi tekstile ilikin bütün konular öreniyorlar. Kendilerini ciddi anlamda gelitiriyorlar.

Yiit, tekstil fabrikalarnn kalifiye eleman talebinde bulunduunu, bunun sevindirici bir gelime olduunu ifade etti.

Öretmen çidem Ate de son dönemlerde Diyarbakr OSBde birçok tekstil fabrikasnn açldn, bunun da örencileri i anlamnda motive ettiini vurgulad.

Okulda tekstil sektörü için kalifiye eleman yetitirdiklerine dikkati çeken Ate, Mezun olan örencilerimiz sektörde çalabildii gibi i yeri açma belgesiyle kendi iletmesini de açabilecek. Hem teorik hem pratik olarak tekstil firmalarnda çalmaya hazr örenciler yetitiriyoruz. ifadelerini kulland.

- Lise olarak bir ayrcalmz var

Okulun 12. snf örencisi Ahmet Araz ise alt snflarda ald teori bilgisini son snfta atölyede pratie dönütürdüünü kaydetti.

Araz, Hem fabrikada çalabilirim hem de kendi i yerimi kurabilirim. Lise olarak bir ayrcalmz var. Bir çorab üretebiliyoruz. Dikim yapyoruz. Kazak, mont, pantolon gibi ürünlerin dikimini yapabiliyoruz. dedi.

Mehmet Mzrak da tekstil alannda çalmak için bu alanda eitim gördüünü dile getirdi.

Balarda zorluk çektiini, öretmenlerin desteiyle zamanla atölyede birçok eyi örendiini anlatan Mzrak, Öretmenlerimizin yardmyla bu ite ustalatk. u anda bile i teklifleri alyoruz. Dier örenciler sadece ders görürken biz burada meslek sahibi oluyoruz. Mezun olduumuzda bir mesleimiz olacak. eklinde konutu. (AA)

Ana Sayfaya Git