Kan bağışı rekora gidiyor

Doğu'daki kan bağışı seferberliğinde binlerce ünite kan toplandı

Haberler 08.06.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüünün, 6 ilde, azalan stoklar artrmak için balatt kampanya ile binlerce ünite kan topland.

Türk Kzlay Bölge Müdürlüü, azalan kan stoklarn artrmak amacyla, sorumluluk alannda bulunan Diyarbakr, Mardin, Siirt, Batman, Bingöl ve rnakta, Salk ve Milli Eitim l müdürlükleri ile Müftülük i birliiyle, yaklak bir ay önce kan ba kampanyas düzenledi.

Kan ban artrmak için balatlan seferberlie vatandalarn yan sra kurumlar, sivil toplum kurulular ve partilerden de büyük destek geldi.

Kan banda bulunan kurumlarn ve sivil toplum kurulularnn sosyal medyadan yapt çar ile kampanyaya destek her geçen gün artyor.

Toplumun her kesiminin destek verdii kampanya dorultusunda, sadece bir ayda 7 bin ünite kan ba yapld.

6 LDEK 46 HASTANENN KAN HTYACI KARILANDI

Bölge Müdürü Dr. Naif Ylmaz, kan stoklarnn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnda yaanan panik ve tedirginlikten dolay kritik seviyeye indiini ifade ederek, bu nedenle 8 Maysta, 6 ilde kan ba kampanyas balattklarn belirtti.

Türk Kzlay olarak her türlü tedbiri aldklarn, hem çalanlar hem de vatandalar için hijyen koullarn saladklarn dile getiren Ylmaz, kampanya kapsamnda, kentlerin farkl noktalarnda vatandalarn, Kzlaya ait araçlarda kan banda bulunabildiini aktard.

Ylmaz, insanlarn kan ihtiyacnn süreklilik arz eden bir durum olduuna iaret ederek, bölgede Salk ve Milli Eitim müdürlükleri ile Müftülüklerle kan ba konusunda duyarllk oluturmak amacyla çok geni bir çalma balattklarn kaydetti.

Sorumluluk alanlarnda bulunan 6 ildeki 46 hastanenin kan ihtiyacn karladklarn anlatan Ylmaz, bölgede 24 saat her hastaneye istenilen her kan ulatracak ekilde devamll saladklarn kaydetti.

STOKLAR DOLMADI AMA ARTIA GEçT

Kan banda bulunan kurumun, baka bir kuruma ba yapma konusunda çarda bulunduuna dikkati çeken Ylmaz, öyle konutu:

Biz buna sosyal medyada meydan okuma diyoruz. Bu kurumlarmz kan veriyor. Sonra, Biz buraya geldik, siz neredesiniz? diye meydan okuma yapyor. Bu sefer, iyilik ve güzellik yolunda meydan okunuyor. Kurumlardan katlmlar çok güzel oldu. Stoklarmz dolmad ama arta geçti. Aalardan yukarya çkmaya balad. Gelen bütün kan ihtiyac taleplerini karladk. Bütün hastalara umut olduk. Kampanyaya ilginin, devaml olmasn istiyoruz. Kurumlar, sivil toplum kurulular ve siyasi partiler, inanlmaz destek verdi. Kampanyada iyi bir noktaya geldik.

Ylmaz, kampanyann bütün canllyla sürdüünü, her geçen gün kurumlardan gördükleri destein arttn bildirerek, kurumlarn ardndan toplumun dier katmanlarna da ulamak istediklerini dile getirdi.

Halkmz her zaman zor günlerimizde yanmzda oldu. Bu gibi günlerde de yanmzda olacaklarna, hastalara, insanlara sahip çkacaklarna inancm tamdr. diyen Ylmaz, kampanya ile amaçlarn farkndalk oluturmak, ülke ve bölge geneli azalan kan stoklarn artrmak, acil ve sürekli kan ihtiyac olan hastalarn hayatlarn kurtarmak ve onlara umut olmak olduunu vurgulad.

YAKLAIK 7 BN ÜNTE KAN TOPLANDI

Ylmaz, pandemi döneminde balattklar kampanyaya destek olan valiliklere, kaymakamlklara, Salk, Milli Eitim Müdürlüklerine, müftülüklere, Diyanet Vakfna bal dernekler, sivil toplum kurulular, sendikalar, siyasi partiler ve tüm kamu kurum ve kurulularn idareci ve çalanlarna, yanlarnda olduklar için Kzlay ailesi olarak ükranlarn ve teekkürlerini sunduunu belirtti.

Kan ba sayesinde yaklak 7 bin ünite kan toplanarak hayatlarn ve umutlarn sönmesinin önüne geçildiini aktaran Ylmaz, bu zorlu sürecin hep birlikte atlatldn vurgulad.

Ylmaz, Fakat bilinmelidir ki kan acil deil, sürekli ihtiyaçtr. Bu sebeple bütün vatandalarmz, sadece koronavirüs gibi afetlerde veya ramazan ay gibi stoklarmzn azald dönemlerde deil, sürekli kan bana bekliyoruz ve diyoruz ki, Senin 15 dakikan bakasnn bir ömrü olsun. yiki varsnz kan dostlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git