Kan bağışında bulundular

HÜDA PAR Diyarbakır merkez Bağlar teşkilatı üyeleri, Ramazan ayı ve salgın hastalıktan dolayı kan stoğu sıkıntısı yaşayan Kızılay'a kan bağışında bulundu. İlçe Başkanı Orhan Zeren başkanlığında bir araya gelen partililer, merkez Kayapınar ilçesi Cigerxwin Kültür ve Kongre Merkezi önündeki Kızılay standını ziyaret ederek toplu olarak kan bağışında bulundular.

Haberler 09.05.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Son aylarda tüm dünyay etkisi altna alan Coronavirus salgnndan dolay insan trafiinin minimuma indii bugünlerde kan ba sknts çeken Kzlay, kan stounda ciddi bir azalmann görüldüü süreci yayor.

Ramazan ayna girilmesiyle beraber halkn oruçlu olmas ve salgn hastalk dolaysyla yetkililerin yaptklar Evde Kal çarlar, Kzlaya kan ba orann minimuma indirdi.

Diyarbakrda, HÜDA PAR Balar lçe Bakan Orhan Zeren bakanlnda bir araya gelen partililer, merkez Kayapnar ilçesi Cigerxwin Kültür ve Kongre Merkezi önündeki Kzlay standn ziyaret ederek toplu olarak kan banda bulundular.

Yaplan kan ba çalmas hakknda bilgi veren Zeren, bu tür kan balarn sürekli yaptklarn belirterek, HÜDA PAR olarak bizler hem insani ve hem de slami anlamda kan banda sürekli bulunuyoruz. Gerek Ramazan ay olmas ve gerekse Coronavirus nedeniyle Kzlayn kan stoklarnda ciddi bir azalmann olduunu örendik. Bu cihetle Balar ilçe tekilat olarak; yönetim kurulu ve üyelerimizle birlikte kan banda bulunduk. dedi.

KIZILAYA KAN BAIINDA BULUNDU

Dileimiz odurki hiç hasta olmasn, olursa da bizim kanlarmzla ifa bulsunlar

Zeren, Dileimiz odur ki hiç hasta olmasn, ama hasta olursa da verdiimiz kan ile ifa bulsunlar. Bu niyetle kan banda bulunduk. Allah-u Teala kabul etsin. ifadelerini kulland.

HÜDA PAR Diyarbakr Balar lçe Tekilat, Kzlaya kan banda bulundu

Halkn kan ba noktasnda daha duyarl olmalar gerektiini ifade eden Zeren, tüm Diyarbakrllara kan banda bulunma çarsnda bulunarak unlar söyledi:

Oruç ay olmas münasebetiyle halkn bir çou gelip kan verme konusunda sknt yaayabilirler. Ayn zamanda salgn hastalktan dolay da bireyler kendilerini geri planda tutabiliyorlar. Halkmzn bu konuda duyarllk göstererek Kzlaya kan banda bulunmalarn ve bu kanla da hastalarn shhate kavumalarn diliyoruz.

Ana Sayfaya Git