Kanal görüntüleme

Meydana gelen yağmursuyu ve kanalizasyon hatları arızalarına kanal görüntüleme robotuyla müdahale ederek tasarruf sağlıyor.

Haberler 24.09.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, teknolojiyi en iyi ekilde kullanarak maliyet, emek ve zamandan tasarruf salyor. DSK Genel Müdürlüü, kent merkezi, ilçe ve krsal mahallelerde 10 binlerce metre uzunluundaki kanalizasyon ve yamursuyu ebekeleri, yamursuyu zgaralar, bina ve ev balantlarnda meydana gelen arzalar kanal görüntüleme robotuyla tespit edip annda müdahalede bulunuyor. Kanal görüntüleme robotu sayesinde nokta tespitler yaplarak arzann onarlmas için kaz, vidanjör veya kayp rögar kapak ekibi bölgeye sevk ediliyor.

KANAL GÖRÜNTÜLEME ROBOTU

Araç içerisindeki kumanda kabini ile kontrol salanarak robot tarafndan aktarlan görüntüler bilgisayara kaydedildii gibi ayn zamanda araç içinden monitör ile anlk olarak izlenebiliyor. Kanal görüntüleme robotlar, kanalizasyon ebekesinde vidanjör müdahalesi ile çözülemeyen sorunlarn tespitinde, temizlii yaplan kanalizasyon hatlarnn kontrolünde ve çap bin mm ve üzeri çaplardaki kanalizasyon ebekelerinin rutin kontrollerini yapmak için kullanlyor. 190 metre mesafeye kadar hareket etme kabiliyetine sahip kanal görüntüleme robotu sayesinde nokta tespitler yaplarak arzalara en ksa sürede müdahale ediliyor. Sistem sayesinde üst yapnn kazlmas önlenerek ekonomik anlamda önemli bir tasarruf salanyor.

Ana Sayfaya Git