Kanalizasyon Rezaleti!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde iki günde bir sorun veren kanalizasyon nedeniyle zor durumda kalan esnaf, yetkililerden bir an önce sıkıntılarının giderilmesini istedi.

Haberler 16.09.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesi Gda Toptanclar Sitesinde iki günde bir sorun veren kanalizasyon nedeniyle zor durumda kalan esnaf, yetkililerden bir an önce skntlarnn giderilmesini istedi.

1102nci Sokakta yaklak 2 yldr ayn sorunu yaadklarn belirten esnaf, sürekli patlayan kanalizasyondan çkan atk suyunun kendilerini zor durumda braktn söyledi.

Esnaftan M. irin Genel, Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi Genel Müdürlüü (DSK) ekiplerinin sorunu geçici olarak hallettiklerini belirtti.

KÖKLÜ çÖZÜM GETRLMYOR

Onarmn üzerinden birkaç gün geçmeden yine ayn sorunla karlatklarn dile getiren Genel, 2 yldan beri sürekli ayn sknt veriyor. DSKyi çaryoruz, zor geliyorlar. Geldikleri zaman kanalizasyonu açyorlar, 2 gün sonra ayn sorunu veriyor. Bunun gider borusu küçük olduu için kaldrmyor. Bu pis su çkt zaman Gda Toptanclar Sitesine akyor ve bütün esnaf rahatsz oluyor. Salk açsndan kötü bir durum tekil ediyor. Ayrca, biz buradan geçemiyoruz. Gidi gelilerde pis su üstümüze bulayor. çevreye yayd koku çok berbattr. Bizden baka ilgilenen yok. Sorunu belediyeye söylüyoruz, onlar da sorunumuzla ilgilenmiyorlar. dedi.

Yal havalarda ilerinin daha da zorlatn anlatan Genel, unlar söyledi: K aylarnda yaan yamur bina suyuna eklenince her gün bu rezaleti yayoruz. Yetkililere rica ediyoruz. nsanlk namna gelip bu bina sakinleriyle görüüp beraber mi yapyorlar, onlara bir cezai ilem mi uyguluyorlar yeter ki gelip yapsnlar. Bu, belediyenin görevi. Bina sakinlerinin de umurunda deil. Pis su onlara bir engel olmad için ilgilenmiyorlar.

SÜREKL SIKINTI YAIYORUZ

Söz konusu skntlarnn giderilmesi talebinde bulunan esnaftan Zait çöker ise DSK normalde gelip yapyor ama yaptklar gibi ayn duruma geliyor. Gideri mi bozuktur, yetersiz midir onu bilemiyoruz. Bu sknty sürekli yayoruz. K mevsiminde bize hayat denen bir ey yok. Berbat ve acnacak bir durumdayz. Yetkililer artk buna bir çözüm bulsunlar. Kokusu baa bela, bundan herkes rahatsz oluyor. DSK bundan rahatsz olmuyorsa ne yapalm? Biz bktk bu pis sudan. çalyoruz, namaz klyoruz, suyun içinden gidip geliyoruz ve zor durumda kalyoruz. Salk açsndan çok tehlikelidir. Suyun hepsi mikroptur, biz de bu kokuyu içimize çekiyoruz. Yetkililerden ricamz bir an önce kanalizasyona çözüm bulsunlar. ifadelerini kulland. (LKHA)

Ana Sayfaya Git