Kandil'de eğitim almışlar

Ankara merkezli PKK/KCK operasyonunda 8 gözaltı; Kandil'de eğitim almışlar

Haberler 26.05.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara merkezli 4 ilde, PKK/KCK silahl terör örgütünün KCK Yürütme Konseyine bal alan merkezlerinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarnn deifresine yönelik düzenlenen operasyonda 8 kii gözaltna alnd. üphelilerden bir ksmnn kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplar olduklar, Kandil alannda 30- 45 gün sözde eitim aldklar belirlendi.

Ankarada istihbarat ve terörle mücadele ubesi ekipleri, Ankara Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, PKK/KCK silahl terör örgütünün Türkiyedeki yaplanmalarn bir araya getirmek ve koordine etmek amacyla hayata geçirilen sözde Kürdistan Demokratik Topluluu/Türkiye Masas (KCK/TM) Yürütme Konseyine bal faaliyet gösteren örgüt mensuplarnn deifresine yönelik çalma balatt. Yaplan istihbari çalmalarda sözde Sosyal Alan Merkezi içinde örgüte bal sözde Halk Sal Komitesi isimli yap bünyesinde faaliyet yürüttüü deerlendirilen 8 üpheli tespit edildi.

45 GÜN KANDLDE ETM

Kurulan özel soruturma ekibince yaplan teknik takip ve soruturma kapsamnda alnan etkin pimanlk ve gizli tank ifadeleri sonucunda üphelilerden bir ksmnn kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplar olduklar, Kandil alannda 30- 45 gün süren sözde eitim aldklar belirlendi. Sözde ideolojik eitim verenler arasnda ise üst düzey örgüt mensuplarnn da bulunduu, bu üst düzey örgüt mensuplar arasnda Duran Kalkan ve Nurettin Demirtan da bulunduu saptand.

SOSYAL ALAN VE KADIN ALANLARINDA GÖREVLENDRME

üphelilerin, aldklar silahl genel eitim sonras sözde görevlendirmelerinin PKK/KCK tarafndan sözde sosyal alan veya kadn alanlarna yapld, bulunduklar alanda terör örgütünün talimat ve propaganda stratejileri dorultusunda ajitasyon, örgütlenme, eleman kazanma ve propaganda faaliyetlerini yönettikleri ortaya çkarld. Yine bir üphelinin 2014 ylnda meydana gelen 6-8 Ekim olaylar ve 2015 ylnda meydana gelen hendek-barikat olaylar sürecinde örgüt mensuplarnn tedavi edilmesinde görev ald tespit edildi.

8 K GÖZALTINDA

Savclk talimat ve mahkeme karar ile üphelilerin yakalanmas için Ankara merkezli stanbul, Tunceli ve Vanda belirlenen adreslerine bu sabah e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 üpheli, gözaltna alnd. Adreslerde yaplan aramalarda örgütsel kitaplara ve etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarna ait fotoraflara el koyuldu. Soruturmann geniletilerek çok yönlü sürdürüldüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git