Kanımızı emmesinler

Tunceli'den gelen anne Fatma Türkan Güngör "HDP çocuğumu versin. HDP kanımızı emmesin, yeter artık. Bizden uzak dursun"

Haberler 02.12.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde sürdürdükleri evlat nöbetine bir aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt evlat nöbeti 822. gününde devam ediyor.

Tuncelide 1994te 19 yandayken kandrlarak daa götürülen olu Veysel için kente anne Fatma Türkan Güngör de oturma eylemine dahil oldu.

Güngör, gazetecilere yapt açklamada, olunu zor artlarda büyüttüünü ancak kandrlarak daa götürüldüünü söyledi.

TUNCELDEN GELP KATILDI

Evladnn Tuncelide içi olarak çaltn, çarya gidiyorum diye evden ayrldn ve bir daha dönmediini belirten Güngör, öyle dedi:

Veysel, buraya senin için geldim. HDP seni kandrp götürdü. HDPden çocuumu istiyorum. PKK yandalarna lanet olsun. Seni brakmam, alacam. Sonuna kadar buradaym. HDP çocuumu versin. HDP kanmz emmesin, yeter artk. Bizden uzak dursun, HDPyi istemiyoruz.

Olunu her yerde aradn ancak hiçbir sonuç alamadn dile getiren Güngör, evlad için oturma eylemine katlmaya karar verdiini kaydetti.

Göngör, Buray bilmiyordum e dost sayesinde örendim. Buray bilseydim daha önce gelirdim. Veysel gel artk, senin için yollar ap buralara geldim. Seni orada brakmam, alp eve götüreceim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git