Kan'ın hali perişan!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki özel bir okulda çalışan Bedri Kan, kentteki aydınlatma direklerine Türk bayrağı asılması için çıktığı merdivenden düştü. Boynu, çenesi, kaburgası, dişleri ve omurgası kırılan Kan, tedavi masraflarını ödeyemiyor. Kan, yükseklik korkusu olduğunu ancak çalıştığı okulun müdürünün zoruyla merdivene çıktığını söyledi. Okulun müdürü Çoşkun Yaşar ise bayrak asmak için kimseyi zorlamadığını savundu.

Haberler 21.07.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

19 Mays törenleri öncesinde Diyarbakrn Ergani ilçesindeki aydnlatma direklerine Türk bayra asan görevlilerden Bedri Kan, itfaiye aracnn merdiven asesinin krlmas nedeniyle beton zemine dütü. Özel bir okulda temizlik görevlisi olan Kan, yükseklik korkusu olduunu söyledii halde okul müdürü Cokun Yaar tarafndan zorla merdivene çkarldn söyledi.

Ergani Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürlüünce yaplan bayrak asma çalmasnda 46 yandaki üç çocuk babas Kann çenesi, kolu, kaburgas, dii ve omurgas krld. Olayda Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanlnda görevli itfaiye eri Hüsamettin Ar da yaraland. Bakma muhtaç olan ve felç tehlikesi nedeniyle çenesi ameliyat edilemeyen Kan, mama ile besleniyor. Ergani Cumhuriyet Basavcl olayla ilgili soruturma balatrken, ar yaralanan Kan, okul müdürü ve olayn yaanmasnda sorumluluu olan kii ve kurumlardan ikayetçi oldu.

KAN: BEN MÜDÜR ZORLADI

Bedri Kan

Madur Bedri Kan, hastaneden taburcu olduktan sonra polise verdii ifadesinde, olay günü yaadklarn öyle anlatt: Ben Düünür Kolejinde temizlik görevlisi olarak çalmaktaym. 18 Mays 2020 günü saat 06.30 sularnda iime gittim. Saat 12.00 sularnda iletme sahibi çokun Yaar beni çard. Ardndan çokunun aracyla Yeniehir saat kulesinin oraya geldik. Oraya geldiimizde bana araçtan inmemi söyledi. tfaiye arac Yeniehir saat kulesinin orada bulunuyordu. Bana itfaiye aracna binmemi söyledi. Ben de yükseklik korkumun olduunu söyledim. Bana tekrardan benim çalanmsn, çkacaksn diye zorlad. Ben de o zorladktan sonra itfaiye aracnn kule merdivenlerine çktm. Yanmda bir itfaiye eri daha vard. tfaiye aracnn kulu merdivenlerini çaltrdlar ve bayrak asmak için saat kulesine doru çkarken bir anda merdivenin balant noktasndan kopmas sonucu yere dütük. Ben yere dümenin sonucunda nasl yaralandm hatrlamyorum. Ardndan gözümü açtmda fakülte (Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma) hastanesindeydim. ki gün youn bakmda kaldm. Benim görevim olmad halde beni itfaiye aracnn kulesine zorla çkardlar. Bana koruyucu ekipman, baret, benzeri malzeme vermediler. Benim yüksekte çalma belgem yoktur. u an sol kolumda, boynumda, dilerimde, çene ve kaburgalarmda krk bulunmaktadr. Beni itfaiye aracna zorla çkaran çokun Yaar isimli ahstan ve görevim olmad halde buna müsaade eden itfaiye sorumlularndan ikayetçiyim.

BELEDYEY SUçLAYIN, PARA ALALIM

Bedri Kann ei Güllü Kan ise, özel okulun sahibi olan çokun Yaarn, eini zorla itfaiye merdivenine bindirdiini, itfaiye görevlilerinin bu duruma itiraz etmediini söyledi.

Einin patronu ve ortaklarnn kendilerine baz vaatlerde bulunarak ikayetçi olmaktan vazgeçirmeye çaltn dile getiren Kan, unlar anlatt: Eimi zorla bayrak asmaya götüren kii okulun müdürü ve sahiplerinden çokun Yaardr. Belediye çalan kii ise onun orta (Ergani Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürü ve Ergani Gençlik Merkezi Müdür Vekili) olan Kenan Tatr. Bize srarla bizim üstümüze ifade vermeyin, belediyenin üstünde ifade verin diyorlar. Eimin kaza yapt patronlarndan Kenan Ta bizi telefonla arayarak top sahasna gelin, iiniz var dedi. Yanna gittik, bize Bizim üstümüze ifade vermeyin. Onlar (Belediye) götürmü deyin. Ein oradan geçerken belediye bayrak asyordu. Bunlar da gel yardm et demi. Bende bayrak sevdalsym, onun için yardm etmiim desin. Onlardan (Belediyeden) ikayetçi olup para alacaz dedi. Ben de ona can bizim canmz, siz para derdine dümüsünüz dedim. Ondan sonra çokun beni arad. Bana, Eini belediyeye koyacaz, yeter ki bizden ikayetçi olmayn dedi. Ben de ona belediyeye de koysanz sizden ikayetçi olacaz. nsan olsaydnz, içinizde merhamet olsayd üstümüze gelir sorardnz dedim.

TEDAVS BTMEDEN TABURCU EDLD

Einin patronu çokun Yaar ile Kenan Tan einin tedavi gördüü Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi youn bakm servisini ziyaret ettikten sonra einin taburcu edilmek istediini belirten Kan, Bizi içeri (Youn bakm ünitesi) almadlar ancak suçlular içeri aldlar. Ona para m verdiler bilmiyorum. Onlar çktktan 10-15 dakika sonra doktor hastay taburcu ediyoruz dedi. Kaynm buna itiraz edince doktor da Yaplacak bir ey yok, krktr evde de iyileiyor diye aktard.

Kan, yaananlar baka bir doktora bildirmeleri üzerine doktorun eini taburcu etmekten vazgeçtiini söyledi. Einin tedavisinin bitmeden iki gün sonra taburcu edildiini söyleyen Kan, Doktor hastann çkn vermiiz, ister götürün ister götürmeyin. Hastanenin bahçesine brakyoruz, ne yapyorsanz yapn. Biz hastanede kabul etmiyoruz. Yata da baka hastalara vereceiz dedi. Israrla imza at dedi, ben de atmayacam söyledim. Biz kada imza atmadan kocam eve götürdük dedi.

TEDAV MASRAFI çN BORçLANDILAR

Kan, einin krlan boynunu oynatmamas için kafasna taklan çivili balnn 18 bin lira olan ücretinin yarsnn SGK tarafndan karlandn, kalan dier yarsn borçlanarak satn aldklarn belirtti. Doktorlarn, einin felç geçirme riski olduu gerekçesiyle krk olan çenesini ameliyat etmediini belirten Kan, özel hastanelerin ise çene ameliyat için 50 bin TL para istediini ancak bunu ödeyecek ekonomik imkanlarnn olmadn söyledi.

ALTI AY MAAINI ALAMADI

Kan, einin krk olan çenesinden dolay bir çocuk gibi bakma muhtaç olduunu, mama ile beslediklerini ifade etti. Einin 2 yldr temizlik görevlisi olarak çalt özel okuldan son 6 aydr maan alamadn bilgisine veren Kan, Onlar bizi bu hale getirdi, gelip bizi sormadlar. Bize hiç sahip çkmadlar. Eim 6 aydr maan almyor. 10 bin TLnin üstünde parasn vermiyorlar. Eim hastanede tedavi görürken çokunu aradm, Eim bu haldedir, bize para lazm dedim. Bana, Para mara yok, sana nereden getireyim dedi. 3 çocuum var. Hiçbir gelirimiz yok, tarlamz yok. Hem benim hem de eimin anne ve babas yok. Eim bu aydan sonra KURdan ksa çalma ödenei de almayacak. Eimin bu hale getirilmesine neden olan Kenan Ta ve çokun Yaardan ikayetçi ve davacyz. nsan olsalard davac olmazdk dedi.

MÜDÜR: ALEYE MADD YARDIMDA BULUNULDU

Kan ailesinin iddia ve suçlamalarna ilikin telefonla ulatmz Özel Ergani Düünür Kolejinin Müdürü çokun Yaar, suçlamalar reddetti.

Resmi tatil olmas nedeniyle okul kapal olduu için Bedri Kann olay günü okulda çalmadn ileri süren Yaar, Kimse kimseyi zorla bir yere götüremez. Öyle bir ey söz konusu bile olamaz. Bedri ile ben abi karde gibiyiz. Olay günü Bedri ile ben aracmla Yeniehirden geçerken Gençlik ve Spor Müdürlüündeki arkadalarmz bayraklarn yere dememesi için iyi niyetli olarak bizden yardm istedi. Bedri, bayraklarn yere dememesi için yardm etti. Daha sonra o bayraklar diree asan itfaiye görevlileri Bedriyi çarp bayraklarn direklere aslmas için yardm istemi ve birlikte itfaiye merdivenine çkmlar. Olay yaand srada ben orada bile deildim. Bu okulla ilgili bir durum deil. Bu olay, onu merdivene çkaran itfaiye görevlilerinin suçu ifadelerini kulland.

Olay örendikten sonra Bedri Kann tedavi gördüü hastaneyi 3 gün boyunca ziyaret ederek onunla ilgilendiini savunan Yaar, aileye maddi yardmda bulunulduunu ileri sürdü. Yaar, Bedri Kann, okuldan hiç alacann olmadn, bunun okulun resmi kaytlarnda belli olduunu belirtti. Yaar, son olarak da, Bedri Kann ikayetçi olmamas için bask yapmadn, olayn okulla bir ilgisinin olmadn iddia etti.

Ana Sayfaya Git