Kanser hastası üzerinden ilaç vurgunu!

Diyarbakır’da kanser hastası kadının adına habersiz binlerce liralık ilaç yazıldı iddiası

Haberler 17.06.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Murat Katarn ei Sultan Katara 2018 ylnda kanser tehisi konuldu. Yl içerisinde tedavisine balanan Katarn kemoterapi gördüü srada adna habersiz ekilde binlerce liralk ilaç alnd tespit edildi. Einin kanser hastalndan kaynakl hayatn kaybettiini belirten Murat Katar, hukuk mücadelesi balatt. 3 yl hukuk mücadelesinin sürdüünü belirten Katar, einin mezarnda rahat uyumas için sorunun çözüme kavuturulmasn istedi.

Diyarbakrda Murat Katarn ei Sultan Katar, 2018 ylnda meme kanseri tehisi konuldu. Ayn yl içerisinde tedavisine balanarak kemoterapi gören Sultan Katar adna habersiz ekilde, Silvan ilçesinde bir doktor tarafndan binlerce liralk ilaç alnd iddia edildi. Sultan Katar 2018 ylnda hastala yenik düerek hayatn kaybederken, ei Murat Katar einin adna Silvan Devlet Hastanesinde bir görevli doktor tarafndan binlerce liralk ilaç yazldn ve bu ilaçlarn yine ayn ilçede bir eczaneden alnm gibi gösterildiini tespit ederek hukuk mücadelesi balatt. Katar avukat araclyla suç duyurunda bulunurken, Gaziantep Bölge dare Mahkemesi konunun incelenmesi için soruturma izni verdi. Olayla ilgili elindeki dosya ile birlikte einin mezar banda yaadklarn göz yalaryla anlatan Murat Katar, einin ölmeden önce Diyarbakrda kemoterapi gördüü srada einin adna kanser tedavisinde kullanlan 52 adet ilaç yazldn tespit ettiini ve ardndan ikayette bulunduunu söyledi.

EM KEMOTERAP GÖRDÜÜ SIRADA LAçLAR YAZILMI

laçlar asla görmediini ve einin de bu ilaçlar hiç kullanmadn belirten Katar, Ben eczaneye ilaç almaya gittiim eczanede bu ilaçlarn bana verildii belirtildi. Bunun üzerine ben SGKya bavuruda bulundum. Ardndan ikayetim Ankaraya gitti. 3 yldr dava açmm ama bir sonuç alamadm. Benim eim kemoterapi gördüü srada ilaçlar alnm ve bu ilaçlardan kanser ilacn yazan bir doktor enfeksiyon ilacn yazan da bir doktor olmak üzere 2 doktorun imzas bulunmaktadr dedi.

3 YILDIR SONUçLANAMAYAN DAVA YÜZÜNDEN çOCUKLARIMLA PERANIZ

Yetkili kurumlara davann bir an önce çözüme kavumasn istediini belirten Katar, Cumhurbakanma sesleniyorum, 3 yldr bu dava ile urayorum her hangi bir sonuç alamadm. Bu davann bir an önce çözüme kavumasn Cumhurbakanmdan rica ediyorum. Benim vicdanm szlyor. Bana böyle bir acnn üstüne bunu çektiren benim babam dahil olursa kendisinden ikayetçiyim. in ucunda kim olursa olsun ikayetçiyim. 3 yldr sonuçlanamayan dava yüzünden çocuklarmla birlikte perian bir haldeyiz. Yeter artk. Bu olayla ilgili kim suçluysa cezasn çeksin diye konutu.

Konuyla ilgili bilgi veren Murat Katarn avukat Zeki Oran, söz konusu olayn takipçisi olduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git