Kapanan servisler açıldı

Diyarbakır’da, korona virüs vakaları günde ortalama 45-50 seviyelerine kadar düşmüşken, kısıtlamaların kalkmasıyla yeniden artış yaşandı. 6-8 kat artan vakalarla birlikte Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde servisler yeniden açılmaya başlandı. Yoğun bakımlardaki hasta sayısı arttı.

Haberler 14.04.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs salgnnda a çalmalarnn da yürütülmesiyle 1 Mart itibariyle yeni kontrollü normalleme admlar atld. Diyarbakrda, vatandalar rehavete kapld. Vatandalarn tedbiri elden brakmasnn ardndan vaka saylarnda da büyük artlar yaand. Bir dönem günlük 45-50 civarnda vaka varken, 6-8 kat artmasyla hastane klar tekrara yanmaya, youn bakmlardaki hastalarn artmasyla, kapal olan servisler tekrar açlamaya baland. Özel bir hastanede görevli uzman doktor Halis Yerlikaya, yüzde 45lere yakn a sras gelip aya gitmeyen vatandalarn olduunu ifade ederek, alarn güvenli olduunu ve sras gelen vatandalarn aya gitmeleri gerektiini kaydetti.

O MAV HARTADA ÖLE ÖLE BEDEL ÖDEDK

Diyarbakrda geçen yl yaz aylarnda çok büyük ac yaadklarn, söyleyen Uz. Dr. Yerlikaya, neredeyse her evden bir kiiyi kaybettikleri dönemler olduunu belirtti. Uz. Dr. Yerlikaya, Ameliyathaneler youn bakma çevrilmiti. çok ciddi vaka artlaryla kar karyaydk. çok ciddi bedeller ödedik. Sonradan bir harita açkland. O harita da neden biz maviyiz diye sorduklarnda, biz öle öle, biz bu bedeli ödeye ödeye baklk kazandk diye ifade etmitik. 1 Marttan önceki dönemde yüzde 3lere kadar dümütü. Diyarbakrda ortalama 45-50 civarnda bir vaka vard o dönemde. Sonrasnda tekrar bu kstlamalarn tümden ortadan kaldrlmasyla birlikte çok ciddi artlar yaamaya baladk. 6-8 katlk artlarla kar karyayz. Kapanan servisler Diyarbakrda yeniden açld. Eitim aratrma hastanesinde bu servislerimiz yeniden açlmaya baland. Youn bakmlardaki hasta says artt. lçelerde saylar artt. Kimi ilçelerimizde hiç hasta kalmamt. Ama u anda Ergani ilçesinde bata olmak üzere birçok yerde hastalar ciddi bir artla kar karyayz dedi.

YENDEN ÖLÜMLER OLUMAYA BALADI

u an Türkiyenin en büyük pikini yaadn aktaran Uz. Dr. Yerlikaya, sözlerine öyle devam etti:

Bizde de çok belirgin bir at var. Umarm geçen dönemde yaadmz bir daha yaamayz. Dier illerle kyaslandnda bizim bölgemiz en düük illerin banda geliyor. Yüzde 45lere yakn a sras gelip aya gitmeyenler var. Bizim bölgemizde elimize ulaan bilgilere göre. Aslnda biz a açsnda deneyimli bir ülkeyiz. Potansiyelimiz, salk ordumuz buna uygun. Günde 1 milyona yakn a yapabilecek durumdayz. Yeter ki bunu organize edelim. Yeter ki a olsunlar. Yeniden ölümler olumaya balad. Bu konuda da kayglyz. Toplumun unu ifade etmesi lazm. Artk bu bedeli ödemek istemiyoruz. Yaam hakkmzdan vazgeçmek istemiyoruz diye toplumun, çkp bunu ortaya koymas gerekiyor. A, bu pandemiyle mücadele de en önemli aracmz. u anda uygulanmakta olan alar da güvenilir alar. A sras gelen yurttalar gidip a olmalar gerekiyor. A araclyla hem kendilerini, hem sevdiklerini, hem toplumu korumu olurlar. Bu konuda tereddüt yaamamalar lazm.

Ana Sayfaya Git