Kapanmayı fırsata dönüştürdü

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci'nin talimatları ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tam kapanma sürecinde ilçede boşalan 27 cadde ve sokaklarda yapılacak olan 50 bin ton sıcak asfalt çalışmasının startını verdi.

Haberler 17.05.2021 - 02:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Tam kapanma ve Ramazan Bayram tatilinde vatandalarn daha temiz ve daha konforlu cadde ve sokaklara kavumas adna aralksz bir ekilde çalmalarna devam eden Yeniehir Belediyesi 50 bin ton asfalt serimi için de çalmalarna balad. Kentin farkl noktalarnda sürdürülen asfaltlama çalmasn yerinde inceleyen Kaymakam Beikci, ilçede 2021 yl içerisinde 50 bin ton asfaltlama çalmas yaplacan müjdeledi.

Caddelerde yllarn verdii ypranmlk, sokaklar ise yaplan altyap çalmalarndan dolay ilçeye yakmayan görüntülerin olutuunu belirten Kaymakam Beikci, 2021 yl için planladmz toplam 27 cadde ve sokamzda 50 bin ton scak asfalt çalmasn tam kapanma ve Ramazan Bayram tatilini frsat bilerek Kooperatifler Mahallesi, Akkoyunlu 1. ve 4. Sokak, Öretmenler Sokak, Dicle ve Yeni Sokakta sürdürerek start vermi bulunmaktayz dedi.

lk etapta 13 bin ton asfalt serilecek

Hafta ba tamamlanacak bu çalmalarn ardndan Kooperatifler Mahallesindeki 2. etapta da Akkoyunlu 2, 3, 5. Sokak, Yenigün 1 ve Tren Yolu Sokakta asfalt çalmalarna balayarak ilk etapta toplam 10 sokakta 13 bin ton scak asfalt çalmasn tamamlayacaklarn aktaran Kaymakam Beikci, Yeniehir ilçemizin en önemli yerlerinden olan bu sokaklar parke ta mevcuttu. Yllarn verdii ypranmlk ve yllar içerisinde sokaklarda yaplan altyap çalmalarndan dolay sokaklardaki parke talar bozulmu ve yal mevsimlerde ilçemize ve vatandamza yakmayacak görüntülere sebebiyet vermemekteydi. ehrin en youn alanlarndan biri olan ofis semtindeki bu görüntüyü ortadan kaldrmak, vatandamzn daha temiz ve daha konforlu sokaklara kavumas adna scak asfalt çalmalarna baladk. Daha temiz, daha konforlu ve daha yaanlabilir bir Yeniehir için yaptmz çalmalarmz tüm belediyecilik alanlarnda hz kesmeden devam edeceiz. Bu süreçte bize destek olan çalmalarmzda gerek gösterdikleri sabr gerekse sunmu olduu desteklerden dolay kymetli hemerilerimize teekkür ederim diye konutu.

Ana Sayfaya Git