Kar altında nöbetteler!

Evlat hasreti çeken aileler kar altında nöbette

Haberler 20.01.2022 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il bakanl önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnii 871. gününde kar altnda devam ediyor.

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelen ailelerin HDP il binas önünde balatt oturma eylemi 871. gününde de sürüyor. Kent genelinde kar ya nedeniyle ulamda aksaklk ve souk hava artlarna ramen eyleme gelen aileler evlatlarn HDPden istiyor.

EVLAT HASRET

Diyarbakrda oturan inaat içisi Celil Begda, 2019 yl Ramazan aynn ilk günü olan 5 Maysta ortadan kaybolan olu Yusufun (16) HDPliler araclyla daa kaçrldn iddia etti. Begda, Biz, 3 yldr bu kapdayz, hastalk, yamur kar demeden u anda da kar altnda bekliyoruz. Acaba bizim evlatlarmz orada ne yapyor onu bilemiyoruz biz yine de buradayz. Buradan HDPye sesleniyorum, artk yeter, bu aileler burada çocuklarmz ise orada perian. Siz bu ailelerden ne istiyorsunuz sizde hiç mi vicdan Allah korkusu yok. Artk yeter, ne gecemiz var ne de bayrammz, siz hiç samimi deilsiniz ve sahtekarsnz. Kürtüz diyorlar, siz, Kürt olamazsnz olsa olsa Amerikann üçkatçs olursunuz. çocuklar, gelin aileniz sizi burada bekliyor, yetmiyor ailenizin önünü kesip göz da veriyorlar. Ama bizi yldramazlar ucunda ölüm de olsa buradan kalkmayacaz. Gelin teslim olun yeter artk siz orada biz burada perian olduk dedi.

Ana Sayfaya Git