Kar, yağmur fırtına

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden Diyarbakır merkez, ilçeleri ve çevre illerde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı beklentisi, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Haberler 03.03.2022 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Meteoroloji Genel Müdürlüü, yurdun baz kesimlerinde kuvvetli kar ya, saanak ve frtna beklendiini duyurdu.

Genel Müdürlükten yaplan açklamada, ç Anadolunun dousu (Nevehir, Nide, Kayseri, Yozgat, Sivas) ile Orta Karadenizin yüksek kesimlerinde (Tokat, Amasya, Samsun, Ordu ve Giresun) kuvvetli kar yann beklendii belirtildi.

Bat Karadenizde bu gece saatlerinden sonra etkisini artrmas beklenen kar yalarnn cuma günü ilk saatlere kadar Bolu, Kastamonu, Karabük ile Zonguldak, Bartn, Düzce ve Sinop illerinin 200 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm) olaca ifade edildi.

- Bölgede aanak uyars

Dün akam saatlerinden itibaren Güneydou Anadolunun kuzeyinde etkisini artrmaya balayan saanak yalarn Adyaman çevreleri ile Diyarbakr, anlurfa, Batman ve Siirt illerinin kuzey kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat) olaca uyars yapld.

Yalarn yarn 1500 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla kark yamur ve kar olarak balayaca, zamanla kar yann 1000 metre üzeri yerlerde de etkili olacann tahmin edildii bildirildi.

- Rüzgar ve frtna etkisi

Dou ve Güneydou Anadolu ile Dou Karadenizin iç kesimlerinde yarn güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve ksa süreli frtnann (50-70, yüksek kesimlerde 80 km/saat) beklendii aktarld.

Orta ve Dou Karadenizde rüzgarn yarn öle saatlerinden itibaren bat ve kuzeybat yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) frtna eklinde eseceinin tahmin edildii, frtnann ayn gün gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedecei kaydedildi.

Açklamada, ilgili bölgelerde yaayanlarn ulamda aksamalar, su baskn, sel, buzlanma, don, soba ve doal gaz kaynakl zehirlenmeler, çat uçmas yüksek kesimlerde tipi gibi olumsuzluklara kar tedbirli olunmas istendi.

15 bölge müdürlüü açklad

Öte yandan Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüünden yaplan yazl açklamada ise, Yaplan son deerlendirmelere göre, bugün akam saatlerinden itibaren Güneydou Anadolunun kuzeyinde etkisini arttrmas beklenen saanak yalarn Diyarbakr Merkez, çermik, çüngü, Ergani, Dicle, Hani, Lice, Kulp, Eil, Hazro ilçeleri, anlurfa Siverek, Hilvan ilçeleri, Batman Kozluk ve Sason ilçeleri ve Siirt Baykan, irvan, Pervari ilçeleri çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat) olmas bekleniyor. Yalarn bin 500 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla kark yamur ve kar olarak balayaca, Perembe günü zamanla kar yann bin metre üzeri yerlerde de etkili olaca tahmin ediliyor. Kuvvetli yalarn oluturabilecei ulamda aksamalar, su baskn, sel, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr denildi.

Ana Sayfaya Git