Karaaslan'a nokta vuruş

Örgütün sözde merkez komite üyesi Engin Karaaslan'a Kamışlı-Haseke ana yolunda SİHA operasyonu düzenlendiği öğrenildi

Haberler 29.09.2021 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat (MT), Interpol tarafndan krmz bültenle aranan, terör örgütü PKKnn sözde merkez komite üyesi Engin Karaaslan (57) Suriyede silahl insansz hava arac (SHA) ile düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

Interpol tarafndan krmz bültenle aranan ve terörden arananlar listesinin krmz kategorisinde yer alan, PKKnn sözde merkez komite üyesi, Haydar Varto kod adl Engin Karaaslann, MTin sahadaki ajanlar sayesinde, Suriyenin Kaml bölgesinde faaliyet gösterdii tespit edildi. Karaaslan, bunun üzerine Kaml-Haseke ana yolundaki Eli Fero mevkisinde düzenlenen SHA operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

PKK ELEBAI ÖCALANDAN ETM ALMI

Terör örgütüne 1980li yllarda katlan Engin Karaaslann, 1990l yllarda Suriyenin am bölgesinde PKK eleba Abdullah Öcalandan eitim ald, 2000li yllarda ise PKKnn sözde Ermenistan temsilcilii görevini üstlenerek, KCK adalet divan üyesi olarak görev yapt örenildi. 2019 ylndan bu yana Suriyede bulunan terörist Karaaslann, en son PKKnn Suriyedeki sözde en üst yürütme organ PKK Suriye sekreteryas üyesi ve PKK/KCK Suriye genel salk sorumlusu olarak görev yapt tespit edildi.

MTN HEDEF LSTESNE ALINDI

Örgütte bulunduu süre içinde Tunceli, Amanos ve Kandilde silahl alanda sözde üst düzey yöneticilik ve çok sayda eylemin planlamasn yapan Engin Karaaslann, bu faaliyetler dorultusunda hedef listesine alnd belirtildi. Karaaslann kaybnn, örgüt yöneticileri arasnda ykma neden olduu ve bu durumun motivasyon kaybna neden olmamas için alt kadrolardan gizlendii örenildi.

Öte yandan MTin yapt bu operasyonla bugüne kadar Suriyede en üst düzey teröristin etkisiz hale getirildii bildirildi.

Ana Sayfaya Git