Karacadağ OSB’nin alt yapı zirvesi!

Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet toplantısı yapıldı

Haberler 19.02.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karacada Organize Sanayi Bölgesi Müteebbis Heyet toplants Vali Münir Karalolu bakanlnda yapld.

Vali Yardmclar, Büyükehir Belediyesinden daire bakanlar, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas ile Diyarbakr Ticaret Borsas ve ilgili kurum yetkililerinin katld toplantda, Karacada OSBde devam eden çalmalar, gelinen nokta ve ileriye dönük yaplacaklar masaya yatrld.

Diyarbakr-anlurfa yolunda 295 hektarlk alan üzerine kurulacak Karacada Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili olarak 179u iletmelere dönük sanayi, 43ü donat alan olmak üzere 222 parsel, Sanayi ve Teknoloji Bakanl tarafndan onayland.

Diyarbakr sanayisinde giriimcilere önemli yatrm alanlar sunacak olan Karacada OSB içerisinde iletmelere ayrlan alanlar dnda, mesleki ve teknik öretim alan, atk su artma tesisi, otopark, salk tesisi, idari ve sosyal alanlar ile gölet de yer alacak.

Diyarbakr-anlurfa yolunda en küçüü 6, en büyüü 28 dönümlük parsellerde 295 hektarlk bir alan üzerine kurulacak olan ve Karacada OSByle ilgili Vali Karalolu, yetkililerden bilgi ald.

KARACADA OSB

Vali Karalolu, öyle konutu:

OSB kurulu aamalarnda, arsa tahsislerinde ya da baka konularda yaanm birçok olumsuzluk var. Bu alanlar kendilerine rant haline getirmeye çalanlar, getirenler oluyor. Biz buna daha önce de izin vermedik, bundan sonra da buna müsaade etmemiz, müsamaha göstermemiz gibi bir durum söz konusu olmaz, olamaz. Karacada OSB, bu ehrin sadece bugünü için deil yarn için de çok önemli bir yatrm ve istihdam alan. O nedenle, ii batan sk tutacaz, gerekirse baz artlar ortaya koyarak, oluabilecek olumsuzluklarn önüne set koyacaz. Belirli snrlamalar getireceiz, sanayi ve üretimle alakas olmayan hiç kimse giremeyecek, kimseye bu noktada ödün vermeyeceiz. Arsa tahsisi ya da baka bir konu fark etmez, gerçek yatrmclara önem vereceiz ve gerçek yatrmclar sanayi bölgesine çekeceiz. Karacada OSB kimsenin rant alan olmayacak.

Altyap çalmalarnn balamasyla birlikte yönetim kurulunun sürekli olarak alanda olmas yönünde talimat veren Vali Karalolu, gelecek toplantda prensip kararlarn belirlenmesini istedi.

Ana Sayfaya Git