Karacadağ renklendi

Diyarbakır'ın Karacadağ bölgesinde bisiklet turu ve doğa yürüyüşü yapılacak.

Haberler 22.10.2021 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Karacada bölgesinde Valilik ile Büyükehir Belediyesinin ev sahipliinde bisiklet turu ve Lav Yolu doa yürüyüü yaplacak.

Diyarbakr, Mardin ve anlurfa snrnda yer alan, son faaliyetini 100 bin yl önce gerçekletiren 1957 metre yüksekliindeki Karacadan jeopark olabilmesi için UNESCOya yaplan müracaatn ardndan bölgenin tantlmas amacyla etkinlik düzenlenecek.

24 Ekim Pazar günü düzenlenecek etkinlie 3 ilden gelecek bisikletçiler, Ovaba Mahallesinden balayp imek mezrasndaki Lav Yoluna kadar 10 kilometrelik parkurda pedal çevirecek.

DOOA SPORLARI

Daha sonra Karacadan en son lav püskürttüü yer olduu deerlendirilen yüzeyde lav akna ait aknt krklklar, lav dilleri, altnda oluan lav tünelleri ve esiz güzellikteki maaralarn bulunduu alanda doa yürüyüü yaplacak.

çnar Kaymakam Sinem Büyüknalçac, beraberinde Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, Gençlik ve Spor l Müdürü Nüammer Uslu ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Bakan Mehmet Kesen ile etkinliin yaplaca alanda incelemelerde bulundu.

PEDAL çEVRDLER

Büyüknalçac, basn mensuplarna, bisiklet turu ve doa yürüyüünün 3 ilden 500 sporseverin katlmyla gerçekletirileceini söyledi.

Karacadan henüz tam olarak kefedilmemi gizemli bir alan olduunu ifade eden Büyüknalçac, unlar kaydetti:

Delillere göre bu jeoparkta insanlk tarihi yaklak 12 bin yldr var. Bu alana baka bir bak açs getirmek için jeopark alanmzda bisiklet turu ve doa yürüyüü yapmaya karar verdik. 10 kilometrelik alanda bisiklet turu yaplacak ve bu alandan yaklak 3 kilometrelik bir alana kadar da yürüyü etkinliimiz yaplacak. Doaseverler buraya gelip yürüyü yaptklar zaman yeni maaralar kefedip oralara kendi isimlerini verebilir. Henüz çok taze bir alan. Etkinliimize tüm doaseverleri, bisiklet tutkunlarn bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git