Karacadağda kayak!

Güneydoğu'nun zirvesi Karacadağ'da kayağa yoğun ilgi

Haberler 27.12.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinin 1919 rakaml zirvesi olan anlurfadaki bölgenin tek kayak merkezi Karacada youn ilgi görüyor.

Siverek ilçe merkezine 45 kilometre uzaklkta bulunan ve halk arasnda Güneydounun Uluda olarak nitelendirilen Karacada Kayak Merkezinde kar kalnlnn 35 santimetreyi amasyla kayak sezonu balad.

anlurfa, Diyarbakr, Mardin, Gaziantep, Batman ve Adyaman gibi çevre il ve ilçelerden günübirlik gelen kayakseverler, tesiste kaymann yan sra temiz havada kar üstünde mangal keyfi yapp stres atyor.

Kimi gruplarn davul zurna eliinde kar üstünde geni halay kuyruklar oluturduu merkezde, baz vatandalar da yöresel kyafetleriyle kayak yapyor.

Acemi kayakçlarn pe pee düüleriyle renkli görüntülerin olutuu merkezde, kimi profesyoneller ise kayak takmlaryla pistte kar püskürterek ov yapt.

ELVERL ORTAM OLUTU

Karacada Kayak Merkezi Sorumlusu Orhan Atilla, AA muhabirine, geçen yl salgn nedeniyle açamadklar tesiste iki yln ardndan misafirleriyle bulumann sevincini yaadklarn söyledi.

Normal yllara göre bu yl karn erken dütüünü belirten Atilla, öyle konutu:

Son 2 yldr doru dürüst kar yoktu. Geçen yl pandemi dolaysyla kapalydk. Bu sene yeni kar yad. Kar kalnl 35 santimetre civarnda bulunuyor. Kayak için elverili bir ortam olutu. Geçen yl gelemeyen misafirlerimizin bu yl çok daha fazla sayda geleceini umuyorum. Younluk normal yllara göre bu sene yüzde 50 orannda artarak balad. lgi, merkezimize gelen telefonlara ve ziyaretçilerin rezervasyonlarna yansyor. Bu sene daha iyi bir potansiyelin olacan öngörüyoruz.

ZYARETçLER MEMNUN KALIYOR

Diyarbakrdan gelen 7. snf örencisi layda Ta da Kovid-19 nedeniyle birçok etkinlikten uzak kaldklarn ancak temiz bir havada arkadalaryla merkezde bulutuklarn söyledi.

Elenceli vakit geçirdiini ifade eden Ta, kayak yapp uzun süre halay çektiini anlatt.

Diyarbakrdan gelen Ali Can ise ilk defa Karacadaa geldiini ifade ederek, Uzun süredir böyle bir etkinlie katlmamtm. Gerçekten çok elenceli oldu. lk kez kayak yapmay denedim, gayet güzel oldu. Burada davul zurna getirdiler, halay çekip çok güzel elendik. dedi.

Merkeze örencilerini getiren öretmenlerden Gizem Demir de k aylarnda yaplacak en güzel etkinliklerin banda kayak merkezlerine gidilmesinin geldiini belirterek, keyifli vakit geçirmek isteyenlere kayak pistlerini önerdi.

Ana Sayfaya Git