Karacadağ’daki jeosit alanları tespit edilecek

Büyükşehir Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında sönmüş volkanik Karacadağ’daki jeosit alanlarının tespiti için protokol imzalandı.

Haberler 18.06.2022 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, Mezopotamyann altn üçgeni yol haritas projesi kapsamnda Diyarbakrn zengin kültürel mirasnn turizme kazandrlmas, bölgesel kalknmann salanmas amacyla çalmalarn sürdürüyor. Projeler ube Müdürlüü, Karacadan UNESCO Küresel Jeoparklar programna dahil edilmesi için yapt müracaat kapsamnda il snrlar içerisindeki jeosit alanlarnn tespit edilmesi için proje hazrlad.

JEOPARK ALANI

Karacada Kalknma Ajansnn Teknik Destek Program kapsamnda Potansiyel Jeopark Alan çerisinde Jeosit Tespit ve Deerlendirme çalmalar çin Danmanlk Hizmeti Talebi projesi kabul edildi. Protokol, Büyükehir Belediyesinde Krsal Hizmetler Daire Bakan Nihat Nurbaki ve Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral tarafndan imzaland. Proje kapsamnda Krsal Hizmetler Daire Bakanlnca kurulacak ekip, Karacadada jeosit tespiti, haritalandrlmas ve raporlanmas için 60 gün boyunca saha tarama çalmas yapacak.

UNESCO KAPSAMI
Geçtiimiz yl Diyarbakr, Mardin ve anlurfa snrlar içerisinde bulunan Karacadan Jeopark olmas için UNESCO Türkiye Milli Komitesine yaplan bavuru uygun görülerek, bu konudaki iyi niyet beyan Dileri Bakanl araclyla UNESCO Sekretaryasna iletilmiti.

Ana Sayfaya Git