Karacadağ'ın doğal kayağı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek doğal kayak merkezi olma özelliğine sahip Karacadağ Kayak Merkezi, ziyaretçilerini bekliyor.

Haberler 25.01.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa ile Diyarbakr arasndaki snrlar belirleyen ve Siverek ilçesine 45 kilometre uzaklktaki Karacada Kayak Merkezi, 1919 rakmyla bölgenin zirvesinde yer alyor. Bilinirlii her geçen yl artan ve yöresel kyafetli vatandalarn renkli görüntüler oluturduu kayak merkezine bölge insan youn ilgi gösteriyor.

Hafta içi etkili olan yalarla kayak merkezindeki kar kalnl 50 santimetreye kadar ulat.

Pistin kayak yapmaya elverili hale gelmesiyle Güneydounun Uluda olarak da nitelendirilen Karacada Kayak Merkezi, pazartesi gününden itibaren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle misafirlerini arlamaya balayacak.

PST KAYAK YAPMAYA UYGUN

Kayak merkezi iletmecisi Orhan Atilla, kar yann geç balamas nedeniyle sezonu geç açtklarn söyledi.

Salgn tedbirleri kapsamnda merkezde yeni düzenlemeler yaptklarn anlatan Atilla, Pist kayak yapmaya uygun. Yer yer 50 santimetreyi bulan kar var. Pazartesi günü açl yapacaz. Hazrlklarmz tamamladk. Hafta sonu pandemi kstlamalarndan muaf olan tur katlmclar için hizmet vereceiz. dedi. Merkeze gelen kayak tutkunlarndan Celal Altay ise piste yeniden çkmak için sabrszlandn dile getirdi.

DER KAYAK MERKEZLER

Bingölde yln 6 aynda kar eksilmeyen 2 bin 500 rakml Hesarek Da eteklerinde, devlet yatrm olarak ina edilen Hesarek Kayak Merkezi profesyonel ve amatör kayakçlar için pistleri, teleski, telesiyej ve baby lift mekanik sistemleriyle kayakseverlere keyifli zaman geçirme frsat sunuyor.

Kayak sporu tutkunlarna kn tatil keyfi yaatan tesis, il merkezine 34, Bingöl Havalimanna 45 kilometre mesafede yer alyor.

Bingölde 6 yl önce hizmete giren tesis, kentin turizmine önemli katk salarken, her yl kayak festivali, paraüt gösterileri ve çeitli etkinliklere de ev sahiplii yapyor. Sezon açl yaplan merkeze Diyarbakr, Mardin, Batman, Malatya ve Elaz bata olmak üzere çevre illerden gelen ziyaretçiler, kayak yapmann sevincini yayor.

KRSTAL ÖZELLKL KAYMAYA MÜSAT KARA SAHP

Gençlik ve Spor l Müdürü Mahmut Danayiyen, merkezin Dou Anadolu Bölgesinin güzel ve nadir kayak merkezlerinden biri olduunu söyledi.

Tesisin telesiyej hattnn eik uzunluunun 1200 metre, teleski hattnn da 1600 metre olduunu belirten Danayiyen, kayak merkezinin bölgede nadir bulunan, kristal özellikli, kaymaya çok müsait olan bir karla kapl bulunduunu, 70 yatak kapasiteli otelin Gençlik Spor l Müdürlüü tarafndan iletildiini ve vatandalarn hizmetine açk olduunu kaydetti.

HES KODU UYGULAMASI

Danayiyen, yeni tip koronavirüs (Kovit-19) nedeniyle kayak merkezindeki otelde misafirlerin HES kodu uygulamasyla kalabileceklerine iaret ederek, otelde kalacak misafirler için park alannda da bir çalma yaptklarn bildirdi.

GERçEKTEN GÜZEL BR YER

Diyarbakr ve Batmanda tur iletmecilii yapan Enes anl da merkezin çok güzel olduunu belirterek, Uluda ve Palandöken ile kyaslanacak bir yer. Batman ve Diyarbakrdan tur düzenliyoruz. Buraya gelenler, bir daha gelmek istiyor. Gerçekten güzel bir yer ve herkesin gelmesini istiyoruz. dedi.

Kayak merkezine Mardinden gelen Meryem Eruken ise merkezi internetten kefettiini ve çok beendiini dile getirerek, Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. ifadesini kulland.

GÖL MANZARALI HAZARBABA KAYAK MERKEZ

Elazn Sivrice ilçesinde göl manzarasyla dikkati çeken Hazarbaba Kayak Merkezinde de sezon hazrlklar tamamland.

Kent merkezine 50 kilometre mesafede bulunan, 1300 metrelik dikey ve 6 kilometrelik yatay pist alanna sahip kayak merkezi sezon için hazr hale getirildi.

Dounun sakl denizi olarak adlandrlan Hazar Gölünün manzarasyla da ilgi gören kayak merkezi, 25 Ocaktan itibaren kayakseverlere hizmet verecek.

lçede son bir haftadr etkili olan kar ya ve tipinin ardndan kar kalnlnn 50 ile 100 santimetre arasnda deitii kayak merkezinde, kar basma makinesi ile kayak pisti kaymaya elverili hale getirildi, telesiyej ve kayak malzemelerinin bakmlar tamamland.

Ana Sayfaya Git