Karakoç anılacak!

Sezai Karakoç uluslararası sempozyumla Diyarbakır'da anılacak

Haberler 18.05.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Uluslararas Sezai Karakoç Sempozyumu düzenlenecek.

Valilik, Cihannüma Dayanma ve birlii Dernei, Dicle Üniversitesi, Ankara Hac Bayram Veli Üniversitesi ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesi i birliiyle 26-28 Maysta gerçekletirilecek sempozyumda, air, yazar ve fikir insan Sezai Karakoç birçok yönü ile konuularak memleketinde anlacak.

60 ÜNVERSTEDEN AKADEMSYEN

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde 26 Mays saat 09.30da açl programyla balayacak sempozyuma, yurt içi ve dndan yaklak 60 üniversiteden katlm salanacak.

3 gün sürecek sempozyumda 7 salonda 40 e zamanl bilimsel oturumla, Karakoçun iiri, sanat ve düünce dünyas ele alnacak.

Aratrmac, yazar ve akademisyenlerin bulunduu yaklak 160 uzman ismin bildirileri ve sunumlaryla katkda bulunaca sempozyuma siyaset ve sanat dünyasndan da katlm salanacak.

SEZA KARAKOç ANILACAK

Sempozyumda sosyal etkinlikler kapsamnda 26 Mays saat 21.00de Ulu Cami Mesudiye Medresesinde Tanklklar ve Hatralaryla Sezai Karakoç Hasbihal Program, 27 Maysta sabah namaznn ardndan Dicle Üniversitesi Fetih Camisi ve Hz. Süleyman Camisi arasnda Fetih ve Dirili Yürüyüü, 27 Mays saat 21.00de Dicle Üniversitesi Kültür Sanat Merkezinde (Sur içi), iir ve Sohbet Program, 28 Maysta Ergani Makam Da ziyareti ve sonrasnda Sur içi gezisi gerçekletirilecek.

Sezai Karakoçun ansna yaplacak sempozyumun bildirileri daha sonra kitap haline getirilerek bilim dünyasnn istifadesine sunulacak.

Ana Sayfaya Git