Karakola saldırıda FETÖ parmağı

Diyarbakır'daki karakol patlamasında FETÖ parmağı...

Haberler 01.07.2021 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Mermer Karakoluna 24 Mart 2016 günü bomba yüklü kamyoneti infilak ettiren teröristler Astsubaylar Halil Türkolu, Mustafa Gölçe ile Uzman çavu Sabri Acemi ehit etmi, 27 askeri yaralamt. Patlamada karakol binas da kullanlamaz hale gelmiti. Bu olay savcln tozlu raflarnda faili meçhul olarak beklerken, be yl sonra Midyat Cezaevinde tutuklu bulunan Vedat Ö. Abdürrahim Y.ye hitaben kaleme ald mektupta, Seni son kez uyaryorum. ster tehdit, ister tavsiye olarak gör. Önceki tehditlerinden dolay ses çkarmadm. Bundan sonras öyle olmayacak. Tüm kirli oyunlarn ortaya çkaracam. Bata Mermer karakolunu örgütle beraber nasl patlattnz, polis aracna sabotaj eylemini, örgüt adna nasl para topladn her eyi apaçk bildiimi biliyorsun. Sen delilleri kararttn sanyorsun ama öyle kolay deil. Cezam biter bitmez ummadn anda karna çkacam dedi.

ÜSTEMEN TAKPTEYZ DED

Cezaevi idaresince Görüldü kaesi vurulan mektup adli makamlara ihbar edilince Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl Vedat Ö.yü cezaevinden getirip ifadesini ald. Vedat Ö. u itiraflarda bulundu:

Mektup yazdm kii beni örgüt ilerinde kulland. Örgütün uyuturucu tarlalarnda bekçilik yaptrd. Abdurrahimin bir yakn ziyaretime gelip, Aleyhimize bir i yaparsan, hem sen, hem ailen zarar görür. Bizi ihbar edersen seni ve aileni harcarz dedi. Bomba yüklü arac Firaz, Reber ve Habip A. hazrlad. Abdurrahim ile yaknlar örgüte amonyum nitrat gübre temin ediyordu. Bomba nasl hazrlanr, karakola saldr ve keif ne ekilde olur gibi eitimler verdiler. Karakolda patlatlan bombann hazrlann gizlice kameraya kaydettim. Olaydan iki gün önce Abdurrahim beni ald. Birlikte Mermer Köyüne gittik. jelikan bidonlar içinde bir evden aldmz patlayclar araca yükledik. Karakola yakn noktadaki traktör tamircisinin olduu noktaya bomba ve silahlar gizledik. Abdurrahim, bombay patlatacak da kadrosundaki Firaz adl teröristi kast ederek, Akam önemli misafirlerimiz gelecek. En iyi ekilde karlamalyz dedi. Ben lavaboya gitme bahanesiyle Batman l Jandarma stihbarat Komutanlnda görevli Alparslan üstemenle görütüm. Ona saldr olacan, ama tam olarak nereye yaplacan bilmediimi anlattm. Bana nerede olduumu sordu. Bulunduum yeri söyleyince takipte olduklarn söyledi.

BOMBA HAZIRLANIINI FLA BELLEKTE TESLM ETTM

Bu srada Brez kod adl örgüt üyesi lavaboya Girdi ve kiminle konutuumu sorunca bende üphelenmesin diye amcamla görütüümü söyledim. Telefonumu alp kontrol edip geri verdi ve bana Örgüt u an ayakta, bir de ahlann göreceiz. Ses getiren eylemler yapacaz dedi. Alparslan Üstemeni Batman cezaevindeyken tandm. Orada tutukluyken benimle irtibata geçip örgüte szdrmaya çalyordu. Olay günü arka koltuklar sökülerek içine 4 varil içinde patlayc yerletirilen araç getirdiler. Bu srada Alparslan Üstemen beni arayp bilgi istedi. Amacm Alparslan Üstemene bilgi ak salamakt. Bomba hazrlanrken 2 dakika 15 saniyelik video kaydettim. Saldrdan bir gün önce Batmanda çar Mahallesi Kilit letiim adl iyerinin önünde bulutuk. Kendisine bombal saldr yaplacan ve bu kiilerin kimler olduunu tek tek anlattm. Bulutuumuz gün ve saatte orada MOBESEde var. Kaytlar aratrlabilir. Alparslana elimdeki gizli görüntüleri iki ayr Flash bellee kaydettiimi söyledim ve birini kendisine verdim.

KENDM SALAMA ALMAK çN MEZARLIA GÖMDÜM

kinci Fla bellei de yüzük kutusu içine koyup karakola bombal saldr olduktan sonra kendimi salama almak için mezarlkta derin bir çukur kazarak gizledim. Etkin pimanlktan yararlanmak istiyorum. Vicdan azab çektiim için devletime yardmc olmak istiyorum. Sadece Alparslan üstemen deil, Kocaköy Karakol Komutan Murat Baçavu, FETÖden tutuklanp ihraç edilen lçe Jandarma Komutan, Merkez Karakol Komutanlnda görevli Alper Uzman çavula da bu durumlar paylatm.

ÜSTEMEN DARBE GÜNÜ KOMUTANIN KAFASINA SLAH DAYAMI

Vedat Ö.nün adn verdii Üstemenin 15 Temmuz hain darbe giriiminden sonra tutuklanp ihraç edilen Alparslan Tuna olduu belirlendi. Tunann hain kalkma srasnda Batmanda l Jandarma Komutan Kurmay Albay Hüseyin Topuzu darbeye destek vermedii için makamnda kafasna silah dayayarak 12 saat rehin ald örenildi. Tuna bu suçtan dolay Batman 2. Ar Ceza Mahkemesince arlatrlm müebbet hapisle cezalandrld. Vedat Ö. gözaltnda fotoraflarndan 8 kiiyi tehis edince bu kiiler de yakaland ve haklarnda Mermer Karakoluna saldrda bulunmak suçundan 4er kez arlatrlm müebbet ve 480er yl hapis istemiyle dava açld.

Ana Sayfaya Git