Karaloğlu, Ahlat Otağında bölge valilerini ağırladı

Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt zaferinin 949. yılında Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Ahlat Otağında bölge valileriyle bir araya geldi.

Haberler 27.08.2020 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakan Mustafa entop ile birçok Bakan, siyasetçi ve üst düzey yetkilinin katlm ile Bitlisin Ahlat ilçesinde Malazgirt zaferini anma etkinlii düzenlendi. 1071 ylnda yaplan Malazgirt meydan muharebesi sonucu kazanlan zaferi ve bu zaferin komutan Sultan Alparslan yad etmek amacyla düzenlenen etkinliklerin ardndan Vali Karalolu, Diyarbakr temsilen kurulan çadrda Van, Ar, Mardin, rnak, Siirt ve Bingöl valilerini arlad.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ar Valisi Dr. Osman Varol, rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Siirt Valisi Osman Hacbektaolu ve Mardin Valisi Mahmut Demirta ile Bingöl Valisi Kadir Ekinciyle ota içerisinde bir süre sohbet eden Vali Karalolu, beraberindeki valilerle birlikte zaferi temsilen demir dövdü.

Sonrasnda dier iller tarafndan kurulan çadrlar ziyaret eden ve çeitli il ve ilçe belediyeleri tarafndan oluturulan stantlar dolaan Vali Karalolu ile beraberindeki valiler, stantlarda sergilenen yöresel ürünleri inceleyip görevlilerle sohbet etti. Vali Karalolu, Ahlat Otanda bulunan stantlar gezmesinin ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bakanlnda, Cumhurbakanl külliyesinde düzenlenecek olan valiler toplantsna katlmak üzere alandan ayrld.

Öte yandan, geleneksel motiflerle düzenlenen ve Diyarbakr karpuzunun da dikkat çektii Diyarbakr Büyükehir Belediyesi çadr ziyaretçiler tarafndan büyük beeni toplad.

Ana Sayfaya Git