Karaloğlu, Eğil Baraj Gölü'ne daldı

Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Eğil Baraj Gölü'ne dalış yaparak "Bu dünyaya misafir olmak isteyen herkesi, dalış turizmini canlandırmaya, Eğil'e davet ediyorum" dedi.

Haberler 18.10.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine 52 kilometre uzaklkta, Kuran- Kerimde ad geçen Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesann aralarnda bulunduu peygamberler ile kral mezarlarnn bulunmasyla hem inanç hem kültür turizminin merkezi haline gelen Diyarbakrn Eil ilçesine ilgi, her geçen gün artyor. Hurri, Mitanni, Urartu, Asur, Med, Pers, Roma mparatorluu ile Büyük Selçuklular gibi birçok medeniyete ev sahiplii yapan Eilde baraj gölü üzerindeki tekne turlar da yerli ve yabanc turistlerin ilgisini çekiyor.

SOSYAL MEDYADAN PAYLATI

Vali ve Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu da Eil Baraj Gölüne dal yapp, fotoraflarn sosyal medya hesabndan paylat. Buras bir baka evren, baka bir dünya balyla yaplan paylamda Vali Karalolu, u ifadeleri kulland: Su alt bilinmezin kabulüdür. Tüm bilinmezliklere ramen su alt yolculuumuza çktk. Bu dünyaya misafir olmak isteyen herkesi, dal turizmini canlandrmaya, Eile davet ediyorum.

DEERLER KAZANCA DÖNÜTÜRMELYZ

Daha önce de yapt bir konumada Diyarbakrn deerleri üzerine düünülmesi gerektiine dikkati çeken Karalolu, unlar söyledi: Diyarbakrn deerlerini, toplum, kent ve ülke için birer kazanca dönütürmenin zamannn geldiini düünüyoruz. Diyarbakrdaki deerleri gündeme tayarak, sürekli Türkiyenin ve dünyann gündeminde pozitif olarak tutacak bir tantm stratejisi çerçevesinde ehrin kültürünün, gastronomisinin, tarihinin, deerlerinin, corafyasnn ve doasnn çok iyi tantlmas gerekiyor. nanç turizmine yönelik Diyarbakr, Mardin ve anlurfann yer ald Mezopotamya Kültür Rotas projesi üzerinde çalmalar yaplyor.

Ana Sayfaya Git