Karanlık hayatları müzikle aydınlatıyor

Hataylı doğuştan yüzde 95 görme engelli müzik öğretmeni Caner Keser, gönüllü geldiği Diyarbakır'da görme engelli öğrencilere braille nota sistemi ile enstrüman çalmayı, şarkı söylemeyi öğretiyor.

Haberler 14.12.2019 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Hatayl görme engelli müzik öretmeni Caner Keser, gönüllü geldii Diyarbakrda kendisi gibi görme engelli örencilerinin de karanlk dünyasn müzik ile aydnlatt.

Doutan yüzde 95 görme engeli bulunan Keser, meslek hayatna balad Muun ardndan isteiyle Diyarbakra atand.

Diyarbakrda Ali hsan Arslan Görme Engelliler lköretim Okulunda görev yapan Keser, örencilere braille nota sistemi ile enstrüman çalmay, ark söylemeyi öretiyor.

Keser, AA muhabirine yapt açklamada, 5 yldr müzik öretmenlii yaptn, meslek hayatna ilk balad Muta da güzel örencilere eitim verdiini, yüreklerine dokunduu söyledi.

Mutaki doutan görme engelli ve absolut (kusursuz) kulaa sahip 8 yandaki Bager çalcnn örencisi olduunu belirten Keser, çalçnn çok yetenekli olduunu, birlikte güzel çalmalar yaptklarn, güzel admlar attklarn aktard.

- Müzikte ilerlemek istiyoruz

Keser, Muun ardndan Diyarbakrda görme engellilere eitim vermek için görev yapmak istediini anlatarak, görme engelliler okulundan mezun olduunu, bu nedenle buradaki çocuklarla daha iyi anlaabileceini, onlara geleceklerine dair yol gösterebileceini düündüünü kaydetti.

Ali hsan Arslan Görme Engelliler lköretim Okuluna geldii için çok mutlu olduunu ifade eden Keser, öyle konutu:

Daha önce görme engelli bir öretmenle çalmamlar. Bu çocuklarn biraz daha güçlenebilmesi için onlarla iyi diyalog kuracam düünüyorum. çocuklarn tek bir noktaya bakmalarndan ziyade daha geni çerçeveler oluacaktr zihinlerinde. Görme engelli bir müzik öretmeninin Diyarbakrda tek bana yaamas, onlarn okulunda derslere giriyor olmas ileride onlarn da ayn ekilde birilerinin hayatna dokunabilecei anlamna geliyor. Eer bu katky çocuklara salayabilirsek zaten hedefe bir adm daha yaklam oluruz.

Keser, braille alfabesiyle örencilere nota eitimi verdiini, ark sözü ezberlettiini dile getirerek, örencilerin müzie ilgisinin yüksek olduunu vurgulad.

Okulda müzik eitimine ilikin ufak tefek eksikliklerin bulunduunu belirten Keser, Müzik odamzda piyanonun yokluunu fazlasyla yayoruz. Küçük bir orgumuz var. Bu da bize yeterli gelmiyor. çünkü buradaki örencilerin müzie olan yetenei tartlmaz. Gözlerin görmede zayf olmas, kulaklarnn çok daha iyi gelimesini salyor. Müzikte ilerlemek istiyoruz. Eksikleri de temin edersek derslerimiz daha verimli olacak. eklinde konutu.

- Örencilerin özgüvenleri geliti

Keserin örencilerinden 8. snfta okuyan Selam Yüce, müzik derslerinin çok iyi geçtiini, öretmenlerinin onlara nota ve türkü söylemeyi örettiini belirtti.

Piyano çalmak istediini dile getiren Yüce, Öretmenimiz bize güzel eitim veriyor, yardmc oluyor. Bizim gibi görme engelli olduu için biz onu daha iyi anlyoruz, onunla daha iyi anlayoruz. ifadelerini kulland.

7. snf örencisi Songül Ucu, müzik öretmenini çok sevdiklerini anlatarak, Caner öretmen çok iyi bir insan. Güzel türküler öretiyor bize. dedi.

Okul müdürü Ercan Akdoan da Caner Keserin okulda göreve baladktan sonra örencilerde apayr bir deiiklik gözlemlediklerini aktararak, Örencilerin öz güvenleri geliti. Öretmenleri örencilere örnek olduu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git