Karantinada neler yaşadılar

Yurt dışındaki Türkiye vatandaşlarının ülkeye tahliye süreci devam ediyor. Ülkeye dönüşü sağlanan vatandaşlar belirlenen noktalara götürülerek 14 gün boyunca karantinaya alınıyor. Bu kapsamda Irak'ın farklı bölgelerinde yaşayan ve yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye'ye getirilen 135 Türkiye vatandaşı, Diyarbakır’da karantinaya alındı.

Haberler 27.04.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurt dndaki Türkiye vatandalarnn ülkeye tahliye süreci devam ediyor. Ülkeye dönüü salanan vatandalar belirlenen noktalara götürülerek 14 gün boyunca karantinaya alnyor.

Diyarbakra getirilen vatandalar, tedbir amaçl olarak 14 gün karantina altnda tutulmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlna bal Halid Bin Velid Erkek Örenci Yurduna yerletirildi. Diyarbakrda karantinada bulunan vatandalardan Recep Gündoan, karantinada bir günü nasl geçirdiklerini LKHAya anlatt.

çileri Bakanl tarafndan yaplan tahliye operasyonu ile yurda geri gelmek için Badat Konsolosluuna bavuru yaptklarn belirten Gündoan, uzun bir süreçten sonra karayolu ile Diyarbakra getirildiklerini söyledi.

Karantina için kendilerine tahsis edilen KYK yurduna girite salk taramasndan geçtiklerini vurgulayan Gündoan, binada biriyle görümenin kesinlikle yasaklandn belirtti.

Karantina yurdunda temel ihtiyaçlarn karlamak için her türlü imknn kendilerine salandn ifade eden Gündoan, salanan bütün imknlardan çok memnun kaldn kaydetti.

COVD-19 SALGININDAN DOLAYI IRAKTA MAHSUR KALDIK

Türkiyeye dönmek için uzun süre uratklarn belirten Gündoan, 16 Ocak 2020 ylnda inaat sektöründe çalmak için birkaç arkada ile Iraka gittik. Belli bir süre çaltktan sonra bütün herkesi hazrlksz yakalayan Covid-19 salgn bizi de hazrlksz yakalad. Bu ekilde Irakta mahsur kaldk. Türkiyeye dönmeyi düünüp hazrlmz yaparken Irakta sokaa çkma yasa uyguland. Ayrca yasak kat bir ekilde uygulanyordu. Böyle olunca uzun bir süre gelemedik ve orada mahsur kaldk. çileri Bakanl d ülkelerden vatandalar yurda getirme sürecinde bizlerde gerekli yerlere bavurumuzu yaptk. Böylece Türkiyeye geri döndük. eklinde konutu.

çOK ÜKÜR KMSEDE HASTALIK BELRTS YOK

135 kiilik ekipte Covid-19 hastalna yönelik riskli kimsenin olmadn belirten Gündoan, yurt dndan tahliye edildikleri için 14 günlük karantina altna alndklarn söyledi.

Gündoan, konumasna öyle devam etti: Diyarbakra yerletiimiz 135 ekipte Covid-19 virüsü kapsamnda riskli veya hastal gösteren semptomlara sahip çok ükür kimse yok. Badattan Batmana yerletirilen ekip içerisinde de hastal gösteren belirtilere sahip çok ükür kimse yok. çünkü o ekibin içerisinde birebir irtibatta olduumuz arkadalarmz var. Karantina uygulamas kapsamnda inallah 14 gün misafir olarak buralarda zaman geçireceiz.

BZE SUNULAN ÜST DÜZEY HZMETTEN DOLAYI çOK MEMNUNUZ

Karantinada bulunan herkese üst düzeyde hizmet sunulduunu dile getiren Gündoan, Ülkemizin yetkilileri Basradan buraya kadar gelmemizde büyük emekleri oldu. Badat Konsolosluu araclyla devletimizle irtibata geçtiimiz ilk andan itibaren devletimiz bizi yalnz brakmad. Karantinaya alndmz ortam üst düzeyde hizmet sunuyor bizlere. Karantina binasna girmeden salk kontrolünden geçiyoruz. Odamzda ihtiyacmz olabilecek her ey imknmza sunulmu. Su stcs, çay, di macunu, iç çamar, havlu, ampuan, tra köpüü ve trnak makas gibi temel ihtiyaçlarmz karlayabilecek her ey mevcut durumdadr. badetlerimizi yapabilmemiz için Kuran- Kerim ve seccade yine bize sunulan imknlardan. Bundan dolay bizlere sunulan hizmetten çok memnunuz. eklinde konutu.

LETM çN KAPI ÖNÜNDEK SANDALYENN ÜZERNE NOT YAZMA VEYA TELEFONLA ARAMA YAPIYORUZ

Karantina binasnda birbirleri ile görümenin yasaklandn belirten Gündoan, yetkililerin her gün düzenli olarak 2 defa Covid-19 testi yaptn ve ate ölçümü yaptklarn anlatt.

Aydoan, son olarak unlar söyledi: Karantina binasnda bulunan hiç kimse birbiri ile irtibata geçemiyor. Görümek yasak. Sadece çok canmz sklnca koridorda birbirimize uzaktan selam vererek iletiime geçiyoruz. Onun dnda görümek kesinlikle yasak burada. Yetkililer ile iletiime geçmek için kapmzn önünde bir sandalye var oraya not yazp isteklerimizi iletiyoruz. Ayrca bize numaralar braklm oradan arayp merammz anlatyoruz. Bu ekilde ihtiyaçlarmz ve isteklerimiz yerine getirilmeye çalyor. Bir de günde iki defa olmak üzere gelip testlerimizi alyorlar. Ateimizi ölçüyorlar. Genel olarak karantinada günlerimiz böyle geçiyor.

Ana Sayfaya Git