Kararlar istişareli alınacak!

Büyükşehir belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, her kentin kendi yönetim aksları olduğunu belirterek, insanların beklentilerini ve taleplerini göz ardı etmeden bir sistem olması gerektiğini belittti. Mızraklı, kentle ilgili kararları geniş katılımla alacaklarını söyledi.

Haberler 30.04.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Meclisi, HDPli Bakan Adnan Selçuk Mzrakl bakanlnda ilk toplantsn gerçekletirdi. Yaplan açl ve yoklamann ardndan konuan Mzrakl, yeni meclisin gençlerden olutuunu ve bu durumun sevindirici olduunu belirterek meclis üyelerine çalmalarnda baarlar diledi.

KARARLARDA EN GEN KATILIMI SALAYACAIZ

Yeni meclisin yeni çalma prensipleri hakknda ipuçlar veren Mzrakl köyle dedi; Meclislerin çoulcu karakterini bir zenginlik olarak gören ve bu zenginliin üzerinden bir arada çalma kültürünü çalmalarmzda güçlü bir ekilde ortaya çkarmamz gerekiyor. Parti ayrm yaparak deil, kenti bir bütün olarak gözeten bir politikay esas almalyz. Bizler belediye meclisiyiz, bizler belediyenin yürütmesinde bulunuyoruz. Bütün bu vereceimiz kararlar buradan ast ast, kestii kesti kararlar deildir. Aldnz kararlar paydalaryla beraber, payda dediimiz zaman da bütün bir kent zeminini esas alarak bata kent konseyimizin ilerlik kazanmas olmak üzere, kentteki bütün sivil bileenlerden kurumlara, muhtarlarndan meclislerine kadar bütün bir geni tabann da bizim bu aldmz karar süreçlerine katlmn salamak zorundayz. Büyük Millet Meclisinde örnein, bu u anki hani trnak içinde kör topal çalan diyelim Büyük Millet Meclisinde bile örnein salk komisyonundaki bir yasa görümesi esnasnda ilgili sivil toplum örgütlerinin veya odalarn veya meslek birlikleri çarlr. Onlarn da görüleri, önerileri, fikirleri alnr. Ondan sonra karar verilir gibi bir uygulama vardr. imdi bunu demokrasinin de beiinin yereller olduundan hareketle düündüümüzde biz eer buradaki bütün hayat alanlarna ilikin alm olduumuz karar süreçlerine yereldeki aktörleri ilgili paydalar ilgilileri dahil etmediiniz andan itibaren kentli hakknn gasp söz konusu olur. Yani esasnda bu kentteki meskun olan herkes bu meclisin bir anlamda payda, olarak telaki edilmeli ve bizim buradaki kararlama sürecine onlarn en geni ekilde katlmn salayabilecek paralel organlar üzerinden bata kent konseyi olmak üzere buradaki karar süreçlerinde güçlendirmek, zenginletirmek gerekecek diye düünüyorum.

HAREKET NOKTAMIZ NSANLARIN TALEPLER OLACAK

Her kentin kendine özgü geliim, deiim, dönüüm akslar bulunduunu aktaran Mzrakl, Eer buras Balkesir olsayd farkl olurdu, eer buras Rize olsayd farkl olurdu. Buras Amed. Amed olduu andan itibaren Diyarbakrn da corafyasndan tutun ite insanna doasna kadar farkl geliim akslar olacaktr. Yani burada yerel yönetimi tarif ederken sadece alt yap, üst yap, antiye belediyecilii, sosyal belediyecilik katlmc belediyecilik ve demokratik belediyecilik gibi kavramsal bir anaforun içinde sktrmak deil. Aksine yani o demokratik özünü muhtevasn en zengin bir ekilde yaamasn salayp ama insanlarn beklentileri ve taleplerini hiçbir zaman göz ard etmeyen, kendi hareket noktalarn bu beklentiler üzerinden zenginletiren bir yannzn olmas gerekecektir diye düünüyorum. ifadelerini kulland.

BU KENT HAFIZA VE SEVDANIN KENTDR

Yeni meclisin genç olduunu ve tüm etnik gruplar ile her yatan kesimi içinde barndrdn dile getiren Mzrakl, yeni mecliste Diyarbakr hafzasnn bulunduunu söyledi. Bu kentin hafza ve sevdann kenti olarak tarif edilmesi gerektiine dikkat çeken Mzrakl, sevdalarnn Diyarbakr, Amed olduunu ve bu kentte biriken taleplere bu sevdaya olan ballklaryla cevap olamaya çalacaklarn belirterek konumasn tamamlad. Mzraklnn konumasnn ardndan Meclis üyeleri, söz alarak önerilerini dile getirdi. lk Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Meclis toplants 1inci ve 2inci bakan vekilleri, meclis katip ile yedek üyesinin seçimiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git