Karayolları Millet Bahçesi oluyor

Yeşil alanı betonlaştırılmak istenilen Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü alanına neşter vuruldu. Bakan Karaismailoğlu; "45 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi'ne ilave etme kararı aldık" diyerek müjdesi verdi.

Haberler 11.09.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolundan Diyarbakra müjde geldi. Karayollar 9. Bölge Müdürlüünün bulunduu alanda konut ve yeni yaplarn oluturularak, betonlatrlaca yönündeki projenin yaratt infiale el koyan Bakan Karaismailolu, müjdeyi vererek Diyarbakrn merkezindeki Karayollar Bölge Müdürlüünün de bulunduu 45 bin metrekarelik alan Millet Bahçesine ilave etme karar aldk. Diyarbakr halkna hediye ediyoruz. dedi.

çeitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde Ulatrma ve Altyap Bakanl Strateji Daire Bakan Yunus Emre Ayözen, Karayollar Genel Müdürü Abdulkadir Uralolu ve PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ile Diyarbakra gelen Bakan Karaismailolu, Valilii ziyaret etti. Valilik eref Defterini imzalayan Karaismailolu, Vali Münir Karalolu ile görütü. Daha sonra AK Parti l Bakanlna geçen Karaismailolu, partililerle görütü.

ÜLKEMZN HER NOKTASINDA çOK DEERL YATIRIMLARIMIZ VAR

Karaismailolu, çkta gazetecilere yapt açklamada öyle dedi; Devlete, millete hizmet etmek bir nasip iidir. Biz de bu dorultuda vatandamzn gönlünü kazanmak için canla bala çalyoruz. En büyük sevincimiz yaptmz ilerden vatandamzn mutluluk duymas. Yorgunluumuzu giderecek tek ey odur. Onun için canla bala çalyoruz. Ülkemizin her noktasnda olduu gibi Diyarbakrda da çok önemli yatrmlarmz var. 7 milyar lirann üzerinde 18 yldr Diyarbakrda yapm olduumuz yatrmlar var. u anda da devam eden 9 önemli projemiz var. nallah bugünkü ziyaretlerimizde onlar da inceleyeceiz. Bunlarn en ksa zamanda bitirilmesi için çalacaz. Bundan sonra gelen talepler, ihtiyaçlar dorultusunda da yeni projelerimizi planlayacaz.

444 KLOMETRE DYARBAKIR GENELNDE BÖLÜNMÜ YOL VAR

Sadece bir örnek vermek istiyorum. 2003 ylnda Diyarbakr genelinde sadece 40 kilometre bölünmü yol vard. u an 444 kilometre Diyarbakr genelinde bölünmü yol var. Yani nereden nereye. Oranlarn siz hesaplayn. Bunun gibi çok deerli yatrmlarmz var. ifadelerini kullanan Karaismailolu, Diyarbakr Havalimannn bölgenin ve Anadolunun en büyük havalimanlarndan biri olduunu vurgulad.

Yolcu saysnn her geçen gün arttn, 5 milyonu akn yolcu kapasitesi bulunduunu aktaran Karaismailolu, Diyarbakr Havaliman pistinin stanbuldan sonra en uzun pistlerden biri olduuna iaret etti.

Karaismailolu, bugünkü görümelerde ve toplantlarda Diyarbakra ne kazandrabileceklerini, vatandaa, millete hizmet noktasnda neler yapabileceklerini konuacaklarn vurgulayarak nallah Diyarbakr ve ülkemiz için bugün çok önemli bir gün olacak. Yine Sayn Bakanmz ve vekillerimizin görüleri, fikirleri çok önemli. Onlarn görüleri, fikirleri dorultusunda inallah planlamalarmz yapacaz. diye konutu.

DYARBAKIR-BSML VE DYARBAKIR-MARDN KARA YOLU

Karaismailolu, Diyarbakr-Bismil ve Diyarbakr-Mardin kara yolundaki yol yapm çalmalarn inceledi. Devam eden projelerin bir an önce bitirilmesi için talimatlar verdiklerini aktaran Karaismailolu, Diyarbakrn hak ettii deerli projeleri bir an önce bitireceklerini ve devam eden yeni ihtiyaçlar dorultusunda projelerin takibini yapacaklarn anlatt. Diyarbakrn ulam ve iletiim alt yapsyla ilgili olarak son 18 ylda 7 milyar 81 milyon lira yatrm yaptklarn vurgulayan Karaismailolu, kentte 2003te sadece 44 kilometre yol varken u anda 444 kilometre bölünmü yol bulunduunu, yüzde 909 art olduuna dikkati çekti.

KARA YOLLARI YATIRIMI 16 KAT ARTTI

Bakan Karaismailolu, Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde AK Parti hükümetlerinde yaplan bölünmü yol yatrmndan sadece bahsediyorum. Hala Diyarbakrda 417 kilometre devlet yolu 694 kilometresi il yolu olmak üzere 1111 kilometre yol amz bulunmaktadr. Bu yol amzn 255 kilometresi bütüncül scak kaplamadr. Kentte kara yolu çalmalaryla 1993-2002 arasnda 366 milyon lira harcama yaplmken, 2003-2020 yllar arasnda sadece bu tutar 16 kat artrarak 5 milyar 715 milyon liraya yükselttik, sadece kara yollar yatrmlar açsndan. diye konutu.

Diyarbakrda u an devam eden 9 önemli kara yolu yatrmnn devam ettiini bildiren Karaismailolu, bunlarn yaklak maliyetinin 1 milyar 231 milyon lira olduunu aktard. Toplam uzunluu 66 kilometre olan Diyarbakr-Mardin yol ayrm, Bismil-Batman yolunun 39 kilometresinin tümünü scak karm kaplamal ve 27 kilometresini de sathi kaplamal bölünmü yol olarak tamamladklarn aktaran Karaismailolu, yolun önceki yllarda tamamlanan bölümünün 39, çalmalarnn devam eden kesiminin 14,6 ve yeni ihale edilecek bölümünün 12,4 kilometre olduunu anlatt.

Diyarbakr-Mardin ayrm Bismil Batman yolunda kot farknn bulunduu muhtelif kesimlerle Bismil ehir geçiinde çalmalara balandn ifade eden Karaismailolu, Söz konusu projenin 4 ila 20. kilometreleri arasndaki toprak ileri, sanat yaplar ve üst yap ileri devam ediyor. Proje tamamlandnda 2 nokta arasndaki ulam süresi 44 dakikadan 36 dakikaya inecek. Bölgede yaptmz hava, kara ve demir yollar yatrmlaryla birlikte dier iletiim yatrmlarnn üretim, istihdam, ticaret, eitim ve kültür yönünden bölgenin canlanmasn salanmasna yönelik katklarnn meyvesini gördük ve görmeye de devam edeceiz. dedi.

DYARBAKIRA çOK BÜYÜK BR DEER KATACAK

Tüm çalanlaryla hizmet siyasetini ilke edindiklerini dile getiren Karaismailolu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann önderliinde Bakanlk olarak son 18 ylda her alanda olduu gibi ulam ve iletiim alannda da durmak ve yorulmak bilmeden çalmaya devam edeceklerini aktard.

KARAYOLLARI MLLET BAHçESNE EKLENYOR

Uzun süredir Diyarbakrn gündemini megul eden, Genel Yayn Yönetmenimiz Ömer Büyüktimurun Karayollarn Betonlatrmayn diyerek kaleme ald Karayollar 9. Bölge Müdürlüü alan içerisinde yeni lojman alanlarnn yaplmas yönündeki Bölge Müdürlüünün hazrlad projeye Bakan Karaismailolu, dur dedi.

Diyarbakrllara Karayollar Bölge Müdürlüünü Millet Bahçesine ekliyoruz diyerek müjde veren Bakan Karaismailolu, unlar kaydetti: Bugün yaptmz toplantda kentin merkezinde bulunan Karayollar Bölge Müdürlüümüz yannda Ant Park, onun yannda eski stadyumun bulunduu Millet Bahçesi, Sümerbankn bulunduu u an Sümerpark ve Karayollar Bölge Müdürlüümüzün bitiiindeki camiyle birlikte karayollar lojmanlar ve misafirhanesinin de bulunduu 45 bin metrekarelik alan saydm parklarla birlikte Millet Bahçesine ilave edilmesi kararn aldk. nallah Diyarbakra çok büyük bir deer katacak. Kentin deerine deer katacak önemli bir projeyi inallah 45 bin metrekarelik alan Diyarbakr halkna hediye ediyoruz. Diyarbakrllarmzn hizmetine sunacaz. Diyarbakrllar çok güzel hizmeti hak ediyor. Bunun bilinci ve çabas içerisindeyiz. Devam eden projelerimizi bir bir bitirip milletimizin hizmetine sunacaz. Yeni ihtiyaçlar planlayp ve projelendirip bölgenin hizmetine sunacaz.

Ana Sayfaya Git