Kardeş kent görüşmeleri hızlandı

Diyarbakır ile Almanya Aşağı Saksonya eyaleti başkenti Hannover’in kardeş kent olmasına yönelik görüşmelerin belli bir aşamaya gelmesi nedeniyle geçtiğimiz hafta cumartesi günü Hannover’e giden Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, kente döndü.

Haberler 29.04.2015 - 10:32 Son Güncelleme : 29.04.2015 - 10:32

Diyarbakır ile Almanya Aşağı Saksonya eyaleti başkenti Hannoverin kardeş kent olmasına yönelik görüşmelerin belli bir aşamaya gelmesi nedeniyle geçtiğimiz hafta cumartesi günü Hannovere giden Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, kente döndü.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Hannoverda her iki kentin kardeş kent olması, ortak projeler oluşturması ve değişim programları uygulanması amacıyla görüşmelerde bulundu.

Kardeş kent

Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok, 30 yıl Hannoverin Belediye Başkanlığını yapan Herbert Schmalstieg ve Yeşiller Grubu Başkanı ve Belediye Başkan Vekili Lothar Schıeckauyla görüşen Anlı, Diyarbakırda oluşturulan Hannover Dostluk Grubunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kentin UNESCO Dünya Mirası Listesine girme yolculuğuna destek isteyen Anlı, belediye başkanlarını ve dostluk grubunda yer alanları Diyarbakıra davet etti.

Meclisin gündeminde

Diyarbakır ile Hannoverin kardeş kent olmasına ilişkin çalışmaların Hannover Belediyesi meclisinin gündeminde olduğunu belirten Anlı, sonbaharda çalışmaların sonuçlanacağını söyledi.

Görüşmelerin ardından Anlı, Hamburg ve Bremende HDPyle dayanışmak amacıyla düzenlenen gecelere katılarak, neden HDPye destek verilmesi gerektiğine dair konuşma yaptı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır