Kardeşi için geldi

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen ailelerin evlat nöbeti, 797'nci günde de devam ediyor. İstanbul'da 1992 yılında 17 yaşındayken kaçırılan kardeşi Ejder için Kars'tan gelerek eyleme katılan Yasin Çağ ile aile sayısı 239'a yükseldi. Çağ, hiç haber alamadıklarını söylediği kardeşine teslim olması çağrısında bulundu.

Haberler 08.11.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için oluan umut üzerine çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde balatt oturma eylemi devam ediyor.

GEL, SEN DE TESLM OL

797 gündür süren eylemde aile says, 1992 ylnda stanbulda 17 yanda inaat içisiyken kaçrldn söyledii kardei Ejder için Karstan gelen Yasin ça ile 239 oldu. Hiç haber alamadklarn belirttii kardeine teslim olmas yönünde çar yapan ça, unlar söyledi.

stanbul Kaynarcada bir inaatta beraber çalrken orada kayboldu. Birileri kandrp götürmü. Kaybolduktan sonra kayp ilan verdik. Babamla gerekli yerlere bildirdik ancak hiçbir haber alamadk. Sonradan daa götürüldüü haberi geldi. Kardeim eer beni izliyorsa gelmesini istiyorum. Kaçsn güvenlik güçlerine teslim olsun. Burada 33 ailenin çocuu teslim oldu, o da teslim olup gelsin. Aileler de, 800üncü gününe yaklaan eylemlerinde, kendilerine destek verilmesi yönünde çar yapt.

Ana Sayfaya Git