Kardeşi öldürdü; namus meselesi

Sokak ortasında öldürülen Gülistan'ın katil zanlısı kardeşi Abdullah Şaylamez çıktı. Kardeş katili olayın "namus meselesi" yüzünden işlediğini söylerken, kadının babasından şikayetci olduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Haberler 17.02.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 37 yandaki Gülistan aylamez, iddiaya göre kardei Abdullah aylamez tarafndan sokak ortasnda srtndan tabanca ile vurularak öldürüldü. Polis, üç saat sonra gözaltna ald Abdullah aylamez ifadesinde, cinayeti namus meselesi yüzünden ilediini bildirirken, Gülistann babas hakknda ikayette bulunup, uzaklatrma karar aldrd ortaya çkt.

KARDE TARAFINDAN VURULDU

Kadn cinayeti akam saatlerinde Yeniehir ilçesi Yeniehir Mahallesi Lise 4üncü Sokakta meydana geldi. Kaldrmda yürüyen 37yandaki Gülistan aylemeze, arkasndan yaklaan ve sonrasnda kardei Abdullah aylamez olduu bildirilen kii tarafndan tabanca ile ate edildi. aylemez, vücuduna isabet eden kurunlarla yere ylrken, saldrgan olay yerinden uzaklat.

çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine salk ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen salk ekiplerinin tüm çabasna ramen aylemez, hayatn kaybetti. Polis, olay yerini güvenlik eridiyle kapatarak delil aramas yaparken, aylemezin cansz bedeni, otopsi için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Polis, kaçan saldrgann yakalanmas bölgede çalma balatt.

3 SAATTE YAKALANDI

Olayn ardndan bölgeye gelen Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekiplerince çevredeki görgü tanklarnn ifadelerine bavuruldu ve güvenlik kameras görüntüleri incelenmeye alnd. Görüntülerde, siyah bereli ve kapüonlu kiinin kaçt görüldü. Güzergahlardaki kameralar dakikalarca izleyen ekipler, üphelinin, Gülistann erkek kardei Abdullah aylemez olduunu belirledi. Polis, aylemezi yakalamak için çalma balatt.

Yaplan aratrma ve incelemeler sonucu Abdullah aylamezin Balar ilçesinde saklandn saptayan ekipler, adrese düzenledikleri operasyonla cinayetten 3 saat sonra olayda kulland silahla yakalad.

FADESNDE NAMUS MESELES DED

Cinayet Büro Amirlii ekiplerince gözaltna alnan Abdullah aylamez, polis merkezine getirilerek, sorguya alnd. aylemezin, ilk ifadesinde, ablas Gülistan namus meselesi nedeniyle öldürdüünü söyledii örenildi. Emniyetteki sorgusu süren aylemezin ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilecei örenildi.

GÜLSTAN, BABASI VE AKRABASINDAN KAYETç OLMU

Öte yandan Gülistann, 10 gün önce babas Abdülvehap aylemez ve akrabas A.S.den ikayetçi olmak için Balar Emniyet Müdürlüü bünyesindeki Aile çi iddet Birimine bavurduu örenildi. Gülistann 14 ubatta ise Abdülvehap aylemez ve akrabas A.S. hakknda Sur Emniyet Müdürlüünde ikayetiyle ilgili ek ifade verdii belirlendi.

KIZIN KÖTÜ YOLA DÜMÜ DEM

fadesinde 7 yl önce bir evlilik yaptn belirten Gülistan, yaadklarn öyle anlatm: 2014 ylnda yaptm evlilik nedeniyle Almanyaya gittim. 2015 ylnda da eimle anlamazlk sonucu ayrldk. Geçen aya kadar da Almanyada babamla Almanyadaki evimizde yaamaya devam ettim. Ancak bu 5 yllk sürede sürekli olarak babam baba psikolojik iddet uyguluyordu. Bana Boandn. Namusumuzu kirlettin. ki paralk ettin diyordu. En son dayanamadm ve geçen ay Almanyadan Diyarbakra geldim. Burada otelde kalmaya baladm. Bir gün akrabamz olan Adil S., beni Diyarbakrda görmü. Ben onu görmedim. Babam arayarak, Kzn Diyarbakrda gördüm. Burada kötü yola dümü demi. Bunun üzerine babam Diyarbakra gelince beni buldu ve Adilin bana söylediklerini söyledi. kna etti ve Bursada bulunan dier evimize gitmek için bilet aldk.

3 GÜN GÜVENL EVDE KALMI

Gülistann ifadesinin devamnda, Otogardayken babamn Adille konutuunu duydum. Babam Adile, Gülistanla konuup ikna ettim. imdi otobüse biniyoruz. Urfa da mola yerine yaklanca sana haber veririm gelir bizi alrsn arabayla dediini duyunca polisi aradm. Sonra polisler gelerek beni babamn yanndan aldlar. Sonrasnda da 3 gün kadar devlete ait güvenli evde kaldm. Daha sonra da kadn snma evine yerletirildim. Babamn telefonunu da engellediim için bana ulaamad dedii örenildi.

YANIMA BR GELD SEN ÖLDÜRECEKLER DED

fadesinde babasnn ve Adil S.nin kendisini öldürmesinden korktuunu belirten Gülistan aylemezin, Darda yürürken yanma tanmadm biri geldi. Bana Adil ve babamn beni öldüreceklerini söyledi. Sen kaçmaya devam et. Nereye kadar kaçacaksn dedi. Ben de Sen kimsin? diye sorduumda cevap vermeyen ahs yanmdan ayrld. Ben babamn ve Adil Snin beni öldürmesinden korkuyorum. Babam ve Adil Sden ikayetçiyim diyerek kadn snma evine gitmek istediini belirttii örenildi.

5 GÜN ÖNCE ALMANYADAN STANBULA, DÜN DYARBAKIRA GELM

Polisin çalmas devam ederken, Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde Gülistan aylemezi, dün akam sokak ortasnda tabancayla vurarak öldüren kardei Abdullah aylemezin, 11 ubatta Almanyadan, stanbula geldii ve dün Diyarbakra gittii ortaya çkt.

KIZIN KÖTÜ YOLA DÜTÜ DENLDKTEN SONRA OLUNU çAIRMI

Gülistan aylemezin 5 ubatta polise verdii ifadede, akrabalar olan Adil S.nin kendisini Diyarbakrda görüp, babas Abdülvehap aylemezi arayarak, Kzn Diyarbakrda gördüm. Kötü yola dümü dedii örenilmiti. Baba Abdülvehap aylemezin bu telefon konumasnn ardndan olu Abdullah arayarak Diyarbakra gelmesini istedii örenildi.

GÜLSTANIN ÖLDÜRÜLMEDEN DAKKALAR ÖNCE KARDEYLE GÖRÜNTÜSÜ

Gülistan aylemezin (37), Abdullah aylemez tarafndan vurularak öldürülmeden 2 dakika önce kardeiyle sokakta yürüdükleri anlardan görüntüler ortaya çkt. Güvenlik kamerasna yansyan görüntülerde; saat 19.17de olayn meydana geldii sokakta Gülistan, kardei Abdullah aylemez ile birlikte bir süre yürüdüü anlar yer ald. Saat 19.18de ise karde aylemezin sokakta arkasna bakp, uzaklat anlar güvenlik kamerasna yansd.

Ana Sayfaya Git