Kardeşimi kurtaracaktım

Diyarbakır'da öldürülen kırmızı kategorideki kadın teröristin üzerinde ele geçen terör örgütünün 20 yıllık arşivinde elinde silahla dağda fotoğrafları çıkan M.T. hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. M.T. "Kardeşim örgüte katıldığı için annem çok üzülüyordu. Kardeşimi kurtarmak için örgüte katıldım" dedi.

Haberler 14.04.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda öldürülen krmz kategorideki kadn teröristin üzerinde ele geçen terör örgütünün 20 yllk arivinde elinde silahla dada fotoraflar çkan M.T. hakknda 15 yl hapis istemiyle dava açld.

M.T. Kardeim örgüte katld için annem çok üzülüyordu. Kardeimi kurtarmak için örgüte katldm dedi. Mahkeme daha önce örgüt üyesi olmaktan yarglanp beraat ettii için sank hakknda açlan davay reddedip serbest brakt. Ancak savc daha önce delil yetersizliinden beraat eden sann örgüt arivinde çkan silahl fotoraflarnn yeni delil nitelii tadndan ret kararn Bölge stinaf Mahkemesine tad. Sankla ilgili son sözü Yargtay 16. Ceza Dairesi söyleyecek.

Licenin Yalml Köyü Hevsel Mezrasnda düzenlenen hava harektnda öldürülen 10 Milyonluk krmz kategoride aranan PKKnn sözde Özel güç sorumlusu Dr. Amara kod adl Müzeyyen Aydnlnn üzerinde ele geçen hafza kartndaki örgüt arivi çözümlendi. Örgüt arivinde M.T.nn dada çekilmi silahl fotoraflar ele geçirildi. M.Tnin kulland kod ad, ana ve baba ad, doum yeri ve yl, meslei, eitimi, örgüte katld tarih, daha önce gözaltna alndna dair bilgiler yer ald. Örgüt arivinde M.Tnin Kannas keskin nianc suikast tüfei, Biksi Makineli tüfek, Kalanikof, tabanca eitiminin yan sra suikast ve sabotaj üzerine de eitim ald bilgisi yer ald. Bu bilgilerin yan sra M.Tnin Lice krsalnda bölge sorumlusu bir terörist ile yine kadn ve erkek silahl teröristlerle birlikte arazide çekilmi çok sayda silahl fotoraflar ortaya çkt. Tutuklanan M.T hakknda 15 yl hapis istemiyle dava açld.

KARDEM KURTARACAKTIM YALANI

Ar Ceza Mahkemesinde hakim karsna çkan sank, örgüte kardeini kurtarmak için katldn öne sürerek, unlar söyledi: Kardeim Ahmet örgüte katld için annem çok üzülüyordu. Kardeimi kurtarmak için kendimce bir plan yaparak Licenin enlik Mezrasna giderek örgüte katldm. Kardeimin de Kulp krsalna olduunu örendim. Kardeimle bir saat görütüm. Kardeimi teslim olmas için ikna etmeye çaltm ancak eve dönmek istemeyince ben de kaçmaya karar verdim. Kamp alannda herkes uyurken kaçtm. Ailem polise kayp bavurusu yapt için emniyete giderek ifade verdim, ancak örgüte katldm söylemedim. Kardeim Lice krsalnda yakaland ve 22 yl hapisle cezalandrld. Ben de evlenip düzenli bir hayat kurdum.

2017DE YARGILANDII çN 2013TEK FOTORAF DELL OLMAZ

Mahkeme, sann örgüt arivinde ele geçen dokümanlarda örgüte katld suç tarihinin 2013 yl olduunu, ancak 2017 ylnda örgüt üyesi olmak suçundan yarglanp beraat ettiini belirtti. Mahkeme, 2017den önceki suç delillerinin 2020 ylnda ele geçmesinin hükme esas alnamayacandan davann mükerrer nitelikte olmas ve yeniden yarglanmasna olanak bulunmadndan oy birliiyle reddine karar verdi.

DELL YETERSZLNDEN BERAAT ETT MD DELL VAR

Duruma savcs ise sann daha önce delil yetersizliinden beraat ettiini ancak u an ellerinde fotoraflar olduu için yeni delil niteliinde olduunu belirterek, mahkeme kararn Bölge stinaf Mahkemesine tad. Sann tekrardan yarglanp yarglanamayacana ilikin son sözü Yargtay 16. Ceza Dairesi söyleyecek.

Ana Sayfaya Git