Kardeşimi vekil kaçırttı

HDP'li Garo Paylan ile fotoğraf çektiren çocuk 5 ay sonra dağa kaçırıldı. Zekiye Bozdağ, kardeşinin dağa kaçırılmasından HDP'li vekili sorumlu tuttu.

Haberler 01.12.2021 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Kardei Süleyman çetinkaya için Diyarbakr annelerinin oturma eyleminde yer alan abla Zekiye Bozda, kardeinin HDP milletvekili Garo Paylan tarafndan daa kaçrldn iddia etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt evlat nöbeti 821. gününde devam ediyor.

Diyarbakrda 17 yandayken daa kaçrlan kardei Süleyman çetinkaya için eylem yapan abla Zekiye Bozda, kardeine ait fla bellekte, kardeinin kaçrlmadan 5 ay önce HDPli Paylan ile çekilen fotorafn buldu.

Kardeinden 30 Austos 2019dan bu yana haber alamadklarn ifade eden Bozda, kardeinin HDPliler tarafndan kandrlarak daa götürüldüünü savundu.

MLLETVEKLYLE çEKLEN RESM

Kardei kaybolduktan sonra geldikleri ilk kapnn HDP olduunu kaydeden Bozda, HDP gençlik kollar kardeimi kandrp daa gönderdi. Bu kapya gelip sorunca Tanmyoruz, bilmiyoruz, bu çocuktan haberimiz yok. dediler. Milletvekili Garo Paylan kardeimi daa gönderdi. Paylan, kardeimi kandrd. Hediye paketi gibi onu süsleyip daa göndermiler. HDPden kardeimi istiyorum. dedi.

Yaklak 2,5 yldr sürdürdüü eyleminden vazgeçmeyeceini anlatan Bozda, konumasn öyle sürdürdü:

KAçIRILMASINDAN SORUMLU

Buras, siyasi bir parti deil, Kandildir, Kandilin ana merkezidir. Bütün çocuklar burada kandrp daa gönderiyorlar. Hakl bir ekilde bütün aileler çocuklarn HDPden istiyor. Herkes artk uyansn, bu gerçekleri görsün. Kimse keyfine gelip burada oturmuyor, kimse kimseyi burada zorla oturtmuyor, herkes çocuklarn istiyor. Buradaki bütün ailelerin çocuklar dadadr, bu çocuklar daa mahkum edenler de HDPdir. Elimdeki fotoraf kardeim daa götürülmeden 5 ay önce HDP seçim bürosunda çekilmi.

Kardei Muhammed için eylem yapan Ruken Canbey de yüzde 70 engelli kardeinin daa kaçrldn belirtti.

Daa kaçrlan Süleyman çetinkaya ile Paylann birlikte çekilmi fotoraflarna iaret eden Canbey, unlar kaydetti:

Bu fotoraf, çocuklarn HDP tarafndan kaçrldnn kantdr. çocuun her tarafn HDPnin amblemleriyle süslemiler. Hediye paketi haline getirip PKKllara satmlar. Baka bir açklamas yok. 14-15 yandaki çocuklar HDP, Garo Paylan, Selahattin Demirta ailelerinden koparp PKKya satyor. Hepimiz bu çocuklar HDPden istiyoruz. Baka siyasi partinin kapsna gidemeyiz çünkü bizim çocuklarn fotoraflar baka siyasi parti milletvekilleriyle çkmyor. Hep, HDP belediye bakanlar, HDP meclis üyeleriyle çkyor. çocuklarn tamamn almadan da hakl davamzdan vazgeçmeyeceiz.

Ana Sayfaya Git