Kardeşin kardeşe yaptığı!

Mirastan payını almak için 15 yıldır hukuk mücadelesi veren Ferican Zoroğlu, hakkının kardeşleri tarafından tehdit, baskı ve şantajlarla el konulduğunu öne sürerek, "Kardeşihn kardeşe yaptığını" bakın diyerek, "adalet istiyorum" dedi.

Haberler 23.08.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesine bal Aa Dolay köyünün aas 4 çocuk babas eyhmus Zorolu, 2003te ölmeden önce 5 bin dönüm araziyi miras brakt. Zorolunun brakt mirasn tamamn aralarnda pay eden çocuklarnn, kz kardeleri olan Ferican Zorolunu (67) kaderine terk ettii ileri sürüldü. Hakknn tehdit, bask ve antajlarla çinendiini öne süren Ferican Zorolu ise bana gelenlerin, kendine reva görülenlerin kadn olduu için geldiini düündüünü ifade etti.

Zoroolu, 18 yl önce bin lira borç ald kiinin talebi üzerine bo senede imza att. Ertesi yl borcunu vermek için gittii kiinin senedi aabeyine sattn örenen Zoroolu için zor günler ve hukuk mücadelesi böylece balad. Aabeyi arasnda miras nedeni ile sorun bulunan Zoroolu, miras davasn kazandktan sonra bo senet tekrar ortaya çkt. Yaklak 14 yl sonra doldurulan bo senetle haciz ilemi balatlmasn önlemek isteyen Zoroolu, senetteki yaznn kendisine ait olmad gerekçesiyle dava açt

Bilirkiiye gönderilen senette, imzann kendisine yaznn ise aabeyinin oluna ait olduu ortaya çkt. Yaplan itiraz üzerine tekrar bilirkiiye gönderilen senet, kayboldu. Yaklak 14 yldr zor günler geçiren Ferican Zoroolu, adaletin bir an önce yerini bulmasn istiyor

Diyarbakrn Bismil ilçesine bal Aa Dolay köyünün aas 4 çocuk babas eyhmus Zorolu, 2003te ölmeden önce 5 bin dönüm araziyi miras brakt. Zorolunun brakt mirasn tamamn aralarnda pay eden çocuklarnn, kz kardeleri olan Ferican Zorolunu (67) kaderine terk ettii ileri sürüldü.

Hakknn tehdit, bask ve antajlarla çinendiini öne süren Ferican Zorolu ise bana gelenlerin, kendine reva görülenlerin kadn olduu için geldiini düündüünü ifade etti.

Mirastan hakkn isteyen Zorolu 15 yldr balatt hukuk mücadelesinde gittii tüm kaplarn yüzüne kapandn söyledi.

Babas eyhmus Zorolundan kalan çok sayda malda kendisinin de hakk olduunu ancak hakknn dier kardeleri ve kardelerinin oullar tarafndan çinendiini iddia eden Zorolu, 5 bin TLlik bir senet ile trilyonluk mal varlna icra konulduunu söyledi.

Arazilerimi silah ile ekip biçiyorlar

Babasndan kendisine çok sayda arazi kaldn belirten Zorolu, Babamn mal varl çok fazladr. Ben hakkm istediimde bana Kimsenin hakk yok! bizde dediler. Mahkemeye bavurdum. Mahkeme sonucunda tarlar aldm. 2016da davalarm bitti. Ancak köye girmeme aabeylerim ve onun çocuklar izin vermiyorlar. Arazilerimi silah ile ekip biçiyorlar. dedi.

Kayp 5 bin TLlik bir senet ile tüm malvarlm icralk

Bandan geçenleri anlatan Zorolu, 1999da bir öretmenden borç almtm. Senetin borcunun büyük bir ksmn ödememe ramen Benden ald seneti bir ekilde aabeylerime satm. Babam ölüp miras hakkm istediimde senet üzerinde oynayp beni 1 trilyonluk borca soktular. Mal varlma icra koyuldu. Mahkeme yoluna gittim. Krimanal raporlar da senedin sorunlu olduunu gösterdi. Ancak oynanm olan 5 bin TLlik bir senet yüzünden arazi ve dairelerime icra verildi. Güya ben onlardan bir trilyon borç almm. Senetle oynand yazlarla oynand ortadadr. in garibi senet de ortadan kayboldu, ortada olmayan bir senet yüzünden mal varlma el konuldu. Ben senetimi istiyorum, getirsinler orjinalini borcumun asln ödeyeyim. eklinde konutu.

Hkim ve savclara sesleniyorum

Hkim ve savclara seslenen Zorolu, Beni tehdit ediyorlar. Bu kadar az bir borca nasl tüm malvarlma el konuluyor. Ben aabeyim ve çocuu olan . Z. ve olu K. Z.den ikyetçiyim. Bismil ifadelerini kulland.

Hepsini gözünden çkartrz

Zorolu konumasnn devamnda, Ben borç aldm Mekki Onura senet imzalamtm ancak nasl oluyor da bu senet benim mirasm elimden alanlarn eline geçiyor ve 5 bin TLlik senet 1 trilyon oluyor. Akl mantk ii deildir. diye konutu.

Biz hakkmz istiyoruz

Zorolu, 2007de babamn miras içerisinde olan 17 daire, 8 dükkn, bir de 1 dönümlük arazisi içinde bana 200 bin dönüm arazi ve 3 daire kalyordu. Ayrca 14 daire ve bir vakf vard. Tüm bunlarn içindeki paym 30 bin TL ile benden aldlar. K. Z., tabanca ile ben ve eimi tehdit etti. ahitleri tehdit ile susturdular. Zorla sattrdlar bunlar. Bize zulmettiler, zengin oldular. Biz ise kiramz veremiyoruz. Biz hakkmz istiyoruz. diyerek tepki gösterdiler.

Devlet size verse de biz sana vermeyiz

Zorolu son olarak Kzlara böyle! Neden? Onlar, mal yemeyi biliyor da kzlar bilmiyor mu? Onlarn çocuklar zenginken neden biz çocuumuza ayakkab alamyoruz. Onlar lüx arabalar kullanrken, biz dolmü paras bulamyoruz. Biz de onlar gibi yaamak istiyoruz. Mirastan hiç yararlanamadk. Aabeyimin olu, bana Miras devlet size verse de biz sana vermeyiz. diyerek beni tehdit ediyor. itirafnda bulundu.

Adalet istiyoruz

Bismilin Aa Dolay Köyündeki arazilerin miras yoluyla kaldn ve annesinin daylaryla yllardr hukuk mücadelesi verdiini söyleyen Beran Zorolu, Mirastan pay istiyoruz, hakkmz olan istiyoruz. Bölgede büyük bir çkar çark kurulmu, yüz binlerce dönüm arazi elimizden alnyor. Bizim köye girmemize izin vermiyorlar. Defalarca tehdit edilip saldrya uradk. Adalet istiyoruz, hakkmz istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git