Kardeşine kavuştu eylemi bırakmadı!

Kardeşine kavuşan abladan oturma eyleminin 700'üncü gününde Diyarbakır annelerine destek ziyareti

Haberler 03.08.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kardeine kavuan Hayriye Akyüz çadr bir nimet olarak görüyorum. Anneler kendine güvensin, korkmasn. 700 gün dolmadan kardeime kavutum. nallah tüm anne ve babalar da evlatlarna kavuur dedi.

Oturma eylemi sayesinde PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kardeine kavuan Hayriye Akyüz, Diyarbakr annelerine evlat nöbetinin 700üncü gününde destek ziyaretinde bulundu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 700üncü gününde sürüyor. Evlatlarn terörün pençesinden kurtarmak isteyen, yurdun dört bir yanndan gelen anne ve babalarn da katlmyla oturma eylemi yapan aile says 234e ulat.

31 ailenin evlat hasretinin son bulduu eylemde dier aileler de ellerinde çocuklarnn fotoraf ile umutla bekleyiini sürdürüyor.

nallah tüm anne ve babalar da evlatlarna kavuur

Uruna oturma eylemi yapt kardei güvenlik güçlerine teslim olan Ensari Karaan ile 29 Temmuzda buluan abla Hayriye Akyüz de Diyarbakr annelerine desteini sürdürüyor.

Aileleri ziyaret için HDP il binas önüne giden Akyüz, ailelerle görütü, en ksa sürede evlatlarna kavumalar temennisinde bulundu.

Akyüz, kardeinin 3 yl önce üniversitede okurken kandrlarak daa götürülmesinden sonra aile olarak çok zor ve acs tarifsiz günler geçirdiklerini söyledi.

Giden her çocuun ardndan ailelerinin de daldn ve perian olduunu ifade eden Akyüz, Ne gecemiz geceydi ne de gündüzümüz gündüzdü. Gece uykusu bize yoktu. Hiç bayram yaamadk. Bir gün annemi babam arayp bayramlarn, anneler ve babalar gününü kutlayamadm. dedi.

Akyüz, çadrn ve her gelen çocuun birer umut olduunu dile getirerek, Bu çadr aslnda madalyonun görünen yüzü. çocuklarndan 8-10 yl haber alamayan aileler var. Ne kadar ac dolu günler, yllar geçirdiler. Doru kapdalar, otursunlar ve devam etsinler. Tüm anne ve babalara çarda bulunmak istiyorum, gelsinler, otursunlar, evlatlarna çarda bulunsunlar. Gelen her çocuk Eylemden haberimiz vard, ailelerimizi gördük, seslerini duyduk ve dayanamayp geldik. diyor. Herkes gelsin otursun ve hepsinin evlad geri gelsin. diye konutu.

Devletin her zaman arkalarnda olduuna iaret eden Akyüz, Silah hiçbir zaman çözüm olmad, olmayacak da. Bizim elimizde silah m vard, iddete mi yöneldik, hayr ama geldik oturduk, sesimizi duyurduk. En doal hakkmz olan çocuklarmz istedik. Dirensinler, evlatlarn HDP ve PKKdan alsnlar. çadr bir nimet olarak görüyorum. Anneler kendine güvensin, korkmasn. 700 gün dolmadan kardeime kavutum. nallah tüm anne ve babalar da evlatlarna kavuur. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git