Kardeşini mi öldüreceksin?

9 yıl önce 13 yaşındayken kaçırılan kızı Şeyma için evlat nöbetini sürdüren Nazlı Sancar, kızına seslenerek, "Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Benim evimi yıktılar. Şeyma, kızım ben kapıyı kapatmışım buraya gelmişim. Senin kardeşin de 20 gün sonra askere gidecek. Onun karşısına geçip kardeşini mi öldüreceksin? Gel devlet güçlerimize teslim ol" dedi.

Haberler 29.12.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 181 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 484üncü günde de sürüyor.

ELNDEN KALEM ALIP SLAH VERDLER

Vandan 9 yl önce kaçrlan kz eyma için gelen Nazl Sancarn HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki evlat nöbeti dier ailelerle birlikte sürüyor. 1,5 yldr kar, yamur, çamur, hastalk demeden evlat nöbeti tuttuklarn ifade eden Sancar, kzn teslim olmas için çarda bulundu. Olunun 20 gün sonra vatani görevini yapmaya gideceini söyleyen Sancar, unlar söyledi:

Kzmn elini kolunu balayarak zorla daa kaçrdlar. Evladmn hasretini çekiyorum. Artk dayanacak gücümüz kalmad. Selahattin Demirtan braklmas için her zaman açklama yapyorlar, insan haklar diyorlar. Bizim haklarmz yok mu? Buradaki bütün annelerin, babalarn haklar yok mu? Biz insan deil miyiz? Bizi de görsünler artk. Bu annelerin babalarn feryatlarn da duysunlar. Yeter artk, dayanacak gücümüz kalmad. HDP kapansn. HDP kapand gün Kandil de kapanr. Artk anneler babalar alamasn. eyma, kzm sen beni görüyorsan, duyuyorsan çk gel. Gel devlet güçlerimize teslim ol. Senin özgürlüünü, senin hayatn çaldlar kzm. Sen hayrl bir evlattn. Her zaman ben okuyacam, savc olacam, hakim olacam diyordun. Oras senin yerin deil. Senin elinden kalemi alp silah verdiler. Seni dalarda, maaralarda ölüme terk ettiler.

KARDEN M ÖLDÜRECEKSN

Kzm gel, devlet güçlerimize teslim ol. Kzmn yüzünü unutmuum. Benim evimi yktlar. eyma, kzm ben kapy kapatmm buraya gelmiim. Artk dayanamyorum. Senin kardein de 20 gün sonra askere gidecek. Onun karsna geçip kardeini mi öldüreceksin? Gel devlet güçlerimize teslim ol. Sonsuza kadar senin arkandaym. Gel, oras senin yerin deil kzm. Sizi kandryorlar, beyninizi ykyorlar. Teslim ol. Ceza yok, bir ey yok. kence yok. Sizi kandryorlar kzm. Sen geldiin gün seni alp eve götüreceim. Sen benim canmdan bir parçasn. Annene bir telefon aç. Anne ve babalara da çarm var. Bize destek çksnlar. Korkmasnlar, çekinmesinler. Devlet zorla onlar oraya getirmi diyorlar. Devlet bizi getirmemi. Biz evlatlarmz istiyoruz. Canmzdan can almlar. Biz evlatlarmz istiyoruz. Canlarmz istiyoruz. Ben eymam istiyorum.

KIZIMI BANA GETRSNLER

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Aydan Arslan, kz Aysuna kavumak için oturma eylemi yaptn belirterek, Evlatlarmz gelene kadar bu eylemi sürdüreceiz. Evlatlarmz HDPden istiyoruz. diye konutu.

Evladna seslenen Arslan, Kzm beni görüyorsa, duyuyorsa gelsin, güvenlik güçlerimize teslim olsun. dedi.

Annelerden Cennet Kabakl ise olunun 2015te usta birliine giderken Tunceli Pülümür yolunda PKKl teröristlerce kaçrldn belirterek, Olumu HDP ve PKK kaçrd. Versinler evladm. 6 yldan beri oluma hasret kaldm. Olumun yüzünü, eklini unuttum. Olumun geleceini, gençliini, özgürlüünü çaldlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git