Kardeşlik bayrağı!

Ermenistan'ın saldırıları karşısında Azerbaycan'a Diyarbakır'dan tarihi bir destek geldi. Şehrin Sur'larına yan yana Türkiye ve Azerbaycan bayrağı asıldı. Vatandaşlar "gurur verici" yorumunu yaptı.

Haberler 07.10.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Ermenistann saldrlar karsnda Azerbaycana verdii destei göstermek için yan yana Türk ve Azerbaycan bayra ast.

Belediyenin, Ermenistann Azerbaycan topraklarna balatt saldrlara tepki göstermek, Azerbaycan desteklemek için merkez Sur ilçesindeki çift Kapya ast Türk bayra ve yanndaki Azerbaycan bayra vatandalardan da ilgi gördü. Surlardan çekilen fotoraf sosyal medya hesabnda paylaan Vali Münir Karalolu, Her zaman olduu gibi bugün de can gardalarmzn hakl davalarnda yanndayz. ki devlet bir millet, Azerbaycan yalnz deildir ve Karaba Azerbaycandr mesaj verdi.

AZERBAYCANA DESTEK

Aye Engin, Azerbaycana yönelik saldry Türkiyeye yaplm saydklarn belirterek, Azerbaycann yannda olduklarn söyledi.

Kadim ehir Diyarbakrda tarihi surlarda Azerbaycan ve Türk bayran yan yana görüyoruz. diyen Engin, öyle konutu:

Ermenistann zulmüne kar, karde ülke Azerbaycann her zaman yanndayz. Azerbaycana yaplan zulme kar Türkiye olarak her zaman için sesimizi yükselteceiz. Türk bayrann yannda Azerbaycan bayran görmek bizleri duygulandrd. Karde ülkeleriz. Oradaki tüm kardelerimize selam olsun. Dualarmz onlarla beraber olacak.

Serkan Telli ise tarihi Diyarbakr Surlarnda Azerbaycan ve Türk bayran görmekten duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Telli, ki farkl corafyada bir olan, ayn kültürü paylaan devletleriz. Azerbaycandaki kardelerimizin baarsn her zaman istiyoruz. Bu konuda ülkemiz de dirayetli duruuyla Azerbaycana destekte bulunuyor. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann bu konudaki açklamalar, Azerbaycan Cumhurbakannn Türkiyeye teekkürleri bizi de onurlandrd. diye konutu.

VATANDA DUYGULANDI

Osman Kozan da Diyarbakrda bu güzel manzaray görünce duygulandklarn aktard. Azerbaycan demek Türkiye demektir. Türkiye demek tüm dünya corafyas üzerinde yaayan mazlumlarn umudu demektir. ifadelerini kullanan Kozan, unlar kaydetti:

Cumhurbakanmzn bu konudaki dik duruu, bizi gerçekten mutlu ve onore etmitir. Bugün aslnda konu sadece Azerbaycan deil, tüm dünya üzerindeki Müslüman ülkelerdir. Azerbaycandaki kardelerimiz yanlarnda olduumuzu bilsinler. ki devlet, tek milletiz.

Ana Sayfaya Git