Karlar üzerinde atın antremanı!

Yarışlara hazırladıkları atlarla kar üstünde antrenman yapıyorlar

Haberler 12.01.2022 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölün 1940 rakml ilçesi Karlovann Toklular köyünde yaayan gençler, atlarn yaz aylarndaki yarlara kar üstünde hazrlyor.

çetin k koullarnn hüküm sürdüü Karlovaya 4 kilometre uzaklkta bulunan Toklular köyündeki gençler, her yl temmuzda düzenlenen at yarlarna katlyor.

At yetitiriciliinin youn olduu yörede, köyün yan sra yazn çevre illerdeki yarlara katlan gençler, kn atlarna karda idman yaptryor.

Atlarn bakmn aksatmayan gençler, kar üstünde bata çka dört nala sürdükleri hayvanlarnn kaslarnn güçlenmesini salyor.

Kalnl yer yer bir metreye ulaan karl zeminde yarlara hazrlk, keyifli anlar da yaatyor.

ATLARI GÜZEL HAZIRLADIIMIZ ZAMAN GÜZEL SONUçLAR ALIYORUZ

Köydeki gençlerden Ömer Dursun, yaz k ata binmenin kendileri için hobi olduunu söyledi.

Atalarndan kalma gelenei sürdürdüklerine deinen Dursun, öyle konutu:

K aylarnda atlar kaslar güçlü olsun ve fazla kilo almasnlar diye karda eitiyoruz. Kar atlar dinç tutuyor. Yazn daha seri ve daha iyi kouyorlar. Temmuzda köyümüzde at yarlar oluyor. çevre illerden insanlar geliyor ve bu yarlara katlyorlar. Köyde her evde at var. Dedemizden böyle gördük, çocuklarmza bunu gösteriyoruz. Böyle devam edecek inallah.

Ömer Deirmenci de Karlovada k mevsiminin 6 ay yaandn dile getirdi.

Katldklar yarmalardan iyi sonuç elde etmek için kn atlarn iyi eitilmesi gerektiini belirten Deirmenci, Köyümüzün yar pisti var, orada yarlara hazrlanyoruz. Bu eitimler 6 ay sürüyor. Atlar güzel hazrladmz zaman güzel sonuçlar alyoruz. Mutan, Elazdan ve çevre illerden de yarmalara katlm oluyor. Allah ömür nasip ederse bu gelenei devam ettirmeye çalacam. dedi.

JOKEY OLMAK STYOR

15 yandaki Ersin Deirmenci ise küçüklüünden bu yana ata bindiini imdi ise yarmalara katlmak için hazrlk yaptn anlatt.

Her geçen gün ata binmeyi daha iyi öreniyorum. Kardelerime, arkadalarma da öretiyorum. Bu bizde gelenektir. ifadesini kullanan Deirmenci, ileride jokey olmak istediini söyledi.

Ana Sayfaya Git